Valitse sivu

Kuvassa vasemmalta Kärkölän kunnan pormestari Markku Koskinen, maakuntajohtaja Laura Leppänen, maakunvaltuuston 1. vpj Erkki Nieminen, Huovilan puiston kiinteistöpäällikkö/puutarhuri Jukka Koponen, maakuntavaltuuston pj. Juha Rostedt ja Pekka Mäki-Reinikka.

Päijät-Häme-mitalit on perinteisesti luovutettu vuosittain Vellamon maakuntajuhlassa 3.12., joka valitettavasti peruuntui tältä vuodelta koronatilanteen vuoksi. Mitalit jaettiin nyt maakuntavaltuuston kokouksen yhteydessä 3.12.2020.

Tänä vuonna mitalien myöntämisessä nousi esiin teemat arjen sankaruus, maakunnan tunnettavuus sekä ympäristö.

Päijät-Häme-mitali nro 54 myönnettiin toimitusjohtaja Pekka Mäki-Reinikalle

Perustelut valinnalle

Pekka Mäki-Reinikan ansiot yhteiskunnallisessa toiminnassa, liikunnan ja urheilun saralla sekä päi-jäthämäläisen elinkeinoelämän kehittämisessä ovat merkittävät. Mäki-Reinikka tunnetaan urheilun Grand Old Manina. Hänen saavutuksensa paikallisten urheiluseurojen, erityisesti Lahden Ahkeran eteen ovat kunniakkaat. Hän on tuonut merkittävää panosta Päijät-Hämeen liikunnan ja urheilun (PHLU) eteen. Mäki-Reinikan henkilökohtainen osuus Fazer Myllyn toiminnan laajentamisessa ja investointien sijoittumisessa Lahteen sekä panos viljaklusterin kehittämisessä ovat vaikuttaneet koko Päijät-Hämeen aluetalouteen.

Päijät-Häme-mitali nro 55 myönnettiin Huovilan puistolle

Esikatsele uudessa välilehdessä(avaa uuden välilehden)

Huovilan puiston edustajina mitalin vastaanottavat kiinteistöpäällikkö/puutarhuri Jukka Koponen ja pormestari Markku Koskinen.

Perustelut valinnalle

Kärkölän kirkonkylässä sijaitseva ainulaatuinen englantilaistyylinen maisemapuisto on Päijät-Hämeen maakunnan matkailun käyntikortti. Puiston historia on erittäin kiehtova. Puiston perustaja Carl Constantin Collin on jättänyt jälkensä Kärkölään ja laajemmin koko Päijät-Hämeeseen. Huo-vilan puisto on ansiokkaasti entisöity 1900-luvun alun asuun. Puistoon on istutettu monia harvinai-sia kasveja ja se on täynnä erilaisia yksityiskohtia. Puistossa toimii myös Kärkölä-seuran ylläpitämä Kärkölän kotiseutumuseo. Tämä puisto vie vierailijansa kiehtovalle seikkailulle historiaan.

Jakaessaan mitalit ja kunniakirjat palkituille, maakuntavaltuuston puheenjohtaja Juha Rostedt korosti Pekka Mäki-Reinikan panosta viljaklusterin toiminnassa. Reinikka on nostanut Päijät-Hämeen asemaa myös Fazer-konsernissa ja ollut varmistamassa uusien toimintojen sijoittumisessa Lahteen. Huovilan puisto on upea retkikohde, ja siellä on niin päijäthämäläisten kuin kauempaa tulevienkin ihasteltavana harvinaisia kasveja, joita ei yleensä Suomessa tapaa.

Aiemmat mitalistit

Päijät-Häme mitali on myönnetty ansioituneille päijäthämäläisille vuodesta 1997 lähtien. Katso aiemmat mitalistit tästä linkistä.


Lisätietoja:

Mika Kari, maakuntahallituksen puheenjohtaja, 050 398 5601, mika.kari(at)eduskunta.fi
Laura Leppänen, maakuntajohtaja, 040 767 4364, laura.leppanen(a)paijat-hame.fi

Lue lisää Huovilan puistosta tästä linkistä