Miksi tänne kukaan muuttaisi?

Riitta Nieminen -

Kuulin vastikää huolestuneen kommentin, jossa arvioitiin maakunnan tulevaisuutta ja ennen kaikkea väkimäärän kasvua. Sen ei nähdä olevan mahdollista. ”Miksi tänne kukaan yhtäkkiä tulisi, kun ei ole tullut tähänkään asti?”

Niin, miksi?

Vastikää julkaistun uutisen mukaan Suomeen – jopa Kainuuseen – on muutettu suomalaisen elämäntavan ja työkulttuurin takia: eteläkorealainen pelikoodari vaihtoi maisemaa ja tykkää suomalaisesta vapaudesta ja reiluudesta.  Toisen uutisen mukaan Suomi on kansainvälisen perusteellisen tutkimuksen mukaan kuudenneksi miellyttävin kohdemaa, kun työn perässä muuttavat asiantuntijat arvioivat eri maavaihtoehtoja.  Suomalainen arki houkuttaa tässäkin. Tämä yllätti itse asiassa minutkin, koska olen epäillyt pimeiden vuodenaikojen (3 kpl) karkottavan tulijoita. Suomi siis kiinnostaa kuitenkin.

Kun näin on, miksi ei Päijät-Hämeeseenkin joku muuttaisi? Ei tietenkään massoittain ja yhtäkkiä, mutta vetovoimaa kehittämällä tänne saadaan varmasti uusia asukkaita, niin pääkaupunkiseudulta kuin muualta Suomesta – ja ulkomailta. Se että tilastot eivät sitä osoita, johtuu siitä, että tilastot katsovat taaksepäin. Ne heijastavat aiempaa tilannetta. Tulevaisuus ei näy tilastoissa. Kehittäjät katsovat tulevaisuuteen.

Riitta Nieminen, kehittämisjohtaja
riitta.nieminen(a)paijat-hame.fi  puh.040 508 6526
@RiittaNSundell