Vaiherikas vuosi 2018 alkaa olla pulkassa

admin -

Vuosi 2018 oli sekä maakuntaliitossa että maakunnassa poikkeuksellinen.

Maakunta- ja soteuudistuksen valmistelu vauhdittui alkuvuodesta ja liittoon alkoi ilmestyä uusia kasvoja projektitoimistoon. Valtakunnallinen valmistelu otti kesällä aikalisän ja osa uusista kasvoista palasi takaisin entisiin hommiinsa. Valmistelu jatkui, mutta vuoden lopussa ei tiedetä mitä Helsingissä lopullisesti päätetään – pätkätyöläisten joukko odottelee!

Liiton puolella tapahtui myös. Pitkän päivätyön tehnyt Asta Kortesaari siirtyi ansaitulle eläkkeelle ja yksikköön tuli Petra Stenfors Työ- ja elinkeinoministeriöstä. Tapio Ojanen siirtyi Liikenneviraston virkamieheksi ja liittoon tuli Jaana Martikainen Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksestaä? Maakuntajohtaja Jari Parkkonen päätti ryhtyä kotikaupunkinsa Heinolan kaupunginjohtajaksi ja uudeksi maakuntajohtajaksi valittiin muutosjohtaja Laura Leppänen Varsinais-Suomesta. Laura aloittaa virassa 9.1.2019.

Muutoin hommia onkin hoidettu vakiintuneella tavalla.

Maakunnassa tapahtui myös. Lahteen tuli uudeksi kaupunginjohtajaksi Jyrki Myllyvirran jälkeen Pekka Timonen Suomi 100-projektista ja samalla Lahti päätti siirtyä 2021 seuraavien kuntavaalien jälkeen pormestarimalliin. Kärkölässä aloitti maakunnan ensimmäinen pormestari Markku Koskinen tammikuussa.

Suomen suurin infraurakka käynnistyi vauhdilla kun Lahden eteläisen ohikulkutien rakentaminen alkoi.

Jukolan viesti juostiin Hollolassa ja Cheek keräsi Lahden mäkimonttuun kahtena iltana 30.000 katsojaa per ilta.

Päättymässä on tapahtumarikas vuosi ja toivotaan hyvän vireen jatkuvan ensi vuonnakin – saadaan maakunta positiivisessa mielessä maailmankartalle!

Kiitos erinomaiselle hallinnolle, henkilökunnalle ja yhteistyökumppaneille menestyksekkäästä vuodesta!

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

 

Seppo Huldén

maakuntajohtaja, muutosjohtaja