Vuosi vaihtuu uuteen

Mika Kari -

Vuosi vaihtuu pian uuteen. Samalla päättyy pitkin vuotta monin eri tavoin ympäri Suomea juhlistettu maamme itsenäisyyden juhlavuosi. On ollut ilahduttavaa nähdä, miten juhlavuosi on saanut ihmiset liikkeelle aidosti yhdessä. Toivon, että juhlavuoden yhdessä-henki kantaa myös tulevaisuudessa.

Päättyvä vuosi on ollut monien muutosten aikaa. Hallituksen maakunta- ja sote-uudistus on edennyt vaiheeseen, jossa eduskunta odottelee valinnanvapauslainsäädännön uutta esitystä. Lopullinen esitys ja sen myöhempi eduskuntakäsittely ratkaisevat koko sote-uudistuksen kohtalon. Kevät näyttää näkeekö maakunta- ja sote-uudistus lopulta päivänvaloa laisinkaan vai palataanko jälleen lähtöpisteeseen.

Myös itselleni päättyvä vuosi on ollut tapahtumarikas. Sain kuntavaalien jälkeen luottamuksen ryhtyä Päijät-Hämeen maakuntahallituksen puheenjohtajaksi tulevalle kaudelle. Mahdollisuus päästä aitiopaikalta vaikuttamaan maakuntaamme koskeviin kysymyksiin on etuoikeus ja olen kiitollinen tästä tilaisuudesta.

Alkaneen kauden tärkeimpiä asioita ovat muun muassa varautuminen maakunta- ja sote-uudistuksen toteutumiseen sekä yhteisen edunvalvontamme tiivistäminen meille tärkeissä hankkeissa. Näiden asioiden puolesta toimimiseen tarvitaan kaikkien poliittisten ryhmien ja viranhaltijoiden saumatonta yhteistyötä.

Tällä blogialustalla tulen jatkossa kirjoittamaan Päijät-Hämeen maakuntahallituksen ja puheenjohtajuuden kannalta ajankohtaisista asioista. Pidän tärkeänä, että maakuntahallituksen pöydän ympäriltä viestitään aktiivisesti niistä asioista, joiden eteen teemme yhdessä töitä.

Hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2018!

 

Mika Kari
Kansanedustaja (sd.)
Päijät-Hämeen maakuntahallituksen puheenjohtaja