Interreg Europe BIOREGIO

 

Päijät-Hämeen liitto on yksi kahdeksasta partnerista BIOREGIO-hankkeessa (Regional circular economy models and best available technologies for biological streams), jota EU:n Interreg Europe -ohjelma rahoittaa. Hankkeen pääpartnerina toimii Lahden ammattikorkeakoulu. BIOREGIOssa jaetaan tietoa koko EU:n alueella ja se keskittyy erityisesti kiertotalouden ratkaisuihin joita sovelletaan biologisiin virtoihin kuten ruokajätteeseen tai yhdyskuntalietteeseen.

Kiertotaloudessa on tunnistettu lähes kolmen miljardin liiketoimintapotentiaali Suomelle. Uudet liiketoimintamahdollisuudet edellyttävät kuitenkin kansainvälistä yhteistyötä, jotta tieto suomalaisesta huippuosaamisesta leviää. Päijät-Hämeen alue on tunnettu edelläkävijä muun muassa kehittyneestä jätehuollosta ja teollisista symbiooseista.

Päijät-Hämeen liitto keskittyy hankkeessa aluekehitystä ohjaavan politiikan ja sen välineiden käytön kehittämiseen sekä kokemusten vaihtoon.

Vuoden 2021 loppuun kestävän BIOREGIO-projektin kautta kiertotalousosaamista jaetaan ja kehitetään osallistujamaiden kesken. Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 1,5 miljoonaa euroa.

Projektin partnerit ovat: 

Päijät-Häme, Suomi: Lahden ammattikorkeakoulu, Päijät-Hämeen liitto

Castilla-La Mancha, Espanja: Deputy Regional Ministry of Environment

Central Macedonia, Kreikka: Aristotle University of Thessaloniki, Region of Central Macedonia

Pays de la Loire, Ranska: Association of the Chambers of Agriculture of the Atlantic Area

Nitra, Slovakia: Slovak University of Agriculture in Nitra

Romania: National Research and Development Institute for Chemistry and Petrochemistry

BIOREGIO in english

Lisätietoja

Johanna Snell, projektikoordinaattori, johanna.snell(a)paijat-hame.fi, 044 077 3637

Riitta Nieminen, kehittämisjohtaja, riitta.nieminen(a)paijat-hame.fi, 040 508 6526

Linkit

http://www.interregeurope.eu/bioregio/

https://www.lamk.fi/fi/hanke/bioregio-regional-circular-economy-models-and-best-available-technologies-biological-streams