Ilmasto- ja energianeuvonta

Ilmasto- ja energiatoimet kiinnostavat Päijät-Hämeessä

Lähes 800 maakunnan asukasta osallistui erilaisiin energianeuvontatilaisuuksiin ja -tapahtumiin vuoden 2019 alussa Ilmasto- ja energiatoimien edistäminen Päijät-Hämeessä -hankkeen puitteissa.

Kunnille tarjotut kaksi työpajaa energiatehokkuusasioiden ja ilmastotoimien strategisen kehittämisen tiimoilta tavoittivat 50 henkilöä. Asukkaille järjestetyt neljä tilaisuutta tavoittivat 245 henkilöä. Ilmastoystävän tekoja -tilaisuuden aiheena oli aurinkosähkön hankinta, kestävä liikkuminen ja energiansäästäminen. Sähköautot taloyhtiössä -tilaisuus yllätti suosiolla, siellä saatiin tietoa sähköautojen latauksesta taloyhtiössä niin tekniseltä kuin hallinnolliselta kantilta, sekä latauspisteiden ja sähköautojen hankinnasta palveluna. Earth Hour -iltapäivä esitteli aurinkosähkön mahdollisuuksia pientalon ja taloyhtiön kannalta. Biokaasuilta veti tuvan täyteen, siellä käsiteltiin mm. biokaasun ja mädätysjäännöksen hyödyntämistä, biokaasulaitoksen etuja sekä ravinteiden kiertoa.

Asukkaat ja kunnat ovat kiinnostuneita energiatehokkuustoimista sekä uusiutuvan energian mahdollisuuksista, joihin hanke tarjosi opastusta. Tapahtumissa sekä asukasyhdistyksille tarjotuilla Energiaviisas asuminen -luennoilla neuvontaa sai 468 asukasta. Hanke toimi Energiaviraston rahoittamana ja osana Motivan koordinoimaa energianeuvonnan verkostoa. Hanke päättyi Päijät-Hämeen liitossa 30.4.2019.

Energianeuvonta jatkuu Päijät-Hämeessä

Päijät-Hämeen liitto jatkaa ilmastonmuutoksen hillinnän käytännön toimintaa vuosina 2019-2023 CANEMURE-hankkeessa EU:n LIFE-ohjelman tuella. Hankkeessa mm. laaditaan Päijät-Hämeen ilmastotiekartta, järjestetään tilaisuuksia ja työpajoja eri kohderyhmille sekä edistetään toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Jatkossa Päijät-Hämeen alueellista energianeuvontaa tarjoaa Ramboll Finland Oy .

https://www.facebook.com/pg/philmasto/

 

Energianeuvontaa verkossa

Valtakunnallinen energianeuvontaverkosto palvelee kuluttajia arkisin klo 9-15 Facebookissa Asiaa energiasta -sivulla. Osallistu keskusteluihin tai lähetä kysymyksesi Messengerissä. Energianeuvoja vastaa asumisen energiakäyttöön, lämmitysjärjestelmiin, uusiutuvan energian käyttöönottoon liittyviin tms. kysymyksiin. Palvelua koordinoi ja ylläpitää Motiva ja se on maksutonta.

Energianeuvonnan Usein kysyttyjä kysymyksiä -palstalle on koottu kysymyksiä ja vastauksia kuluttajilta tulleisiin uusiutuvan energian kysymyksiin.

Katso energianeuvonnan vinkkivideoita. Löydät ohjeet mm. ilmalämpöpumpun puhdistukseen.

Koottua tietoa energiasta löytyy Motivan sivuilta