Päijät-Hämeen terveysliikuntastrategia

Päijät-Häme on päivittänyt vuonna 2009 julkaistun terveysliikuntastrategian vuosille 2009 – 2020. Terveysliikuntastrategian arviointi- ja päivittämisprosessi on tehty vuoden 2016 aikana ja julkaistu vuoden 2017 alussa.

Päivitetyn Päijät-Hämeen terveysliikuntastrategian tavoitteena on, että Päijät-Häme on terveysliikunnan edelläkävijä Suomessa. Lisäksi tavoitteena on, että Päijät-Hämeen liikuntaolosuhteet, -tarjonta ja terveysliikunnan asiantuntemus lisäävät alueellista vetovoimaisuutta. Päijäthämäläiset liikkuvat enemmän kuin muiden maakuntien asukkaat. Päijät-Häme on julistautunut liikunnan megamaakunnaksi.

Päivitetyn strategian viisi painopistealuetta ovat liikuntaolosuhteet, jossa arkiympäristö ja hyvin hoidetut liikuntapaikat innostavat liikkumaan; monipuoliset ja joustavat liikuntapalvelut, joiden avulla omaehtoiseen liikkumiseen kannustetaan, sekä vähän liikkuvia aktivoidaan liikunnalliseen elämäntapaan; lasten ja nuorten liikunnallinen elämäntapa, jonka ajatuksena on, että Päijät-Hämeessä lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä liikunnallisessa toimintaympäristössä sekä harrastaa monipuolista liikuntaa; korkeatasoinen ja laadukas terveysliikunnan osaaminen ja koulutus, sekä terveysliikunnan myönteinen ja kannustava viestintä saavuttaa kuntalaiset.

Päijät-Hämeen Terveysliikuntastrategian arviointi- ja päivittämisprosessi on toteutettu yhteistyössä Päijät-Hämeen liiton, Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n, Lahden ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun, sekä kuntien ja muiden terveysliikuntatoimijoiden kanssa.

Päijät-Hämeeseen on myös laadittu ensimmäistä kertaa maakunnan historiassa maakunnallinen urheilustrategia, joka kulkee nimellä Sport Päijät-Häme.

Lisätietoja strategian seurannan sivustolta:

www.liikuntaa.fi 

Juha Hertsi
Aluekehityspäällikkö
Päijät-Hämeen liitto
juha.hertsi(at)paijat-hame.fi
+358-44-3719442

Päijät-Hämeen terveysliikuntastrategia 2020

Keijo Kylänpää, aluekehittäjä, aikuisliikunta

Päijät-Hämeen liikunta ja urheilu

keijo.kylanpaa(at)phlu.fi

puh. 040 552 9233

 

Päijät-Hämeen urheilustrategia 2020

Kustaa Ylitalo, Seurakehittäjä

Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry

kustaa.ylitalo@phlu.fi

puh 040 8390446

www.phlu.fi

Lataa tiedostot

  • Päijät-Hämeen terveysliikuntastrategia 2020
    • PDF, koko 1,28 Mt
    • Lataa
  • Kysely liikuntapalveluista – koottuja tuloksia (kunnille on toimitettu omat koosteet)
Palkinnot ja yhteistyössä