1,5 asteen kunta

Päijät-Hämeen liitto, Hartola, Hollola, Heinola, Lahti, Orimattila ja Padasjoki toteuttavat yhdessä 1,5 asteen kunta-hankkeen 1.8.2019 – 31.7.2020. Hankkeessa toteutetaan kestävän elämäntavan kokeilu perheissä sekä haastetaan kuntien valtuustot elämäntapatestiin. Kokeiluhanke tehdään ympäristöministeriön tuella.

Kolme kuukautta kestävässä elämäntapakokeilussa on mukana kotitalouksia kaikista osallistuvista kunnista. Lisäksi teemme yhteistyötä Lahden kaupungin ja Kiihdyttämö-hankkeen kanssa, joten kokeilussa on mukana kaikkiaan noin 70 perhettä. Kotitaloudet ovat yksi-, kaksi- tai monihenkisiä ja asuvat kaupungissa sekä maaseudulla. Kokeiluun osallistuville kotitalouksille tehdään hiilijalanjälkilaskenta ja tarjotaan tietoa sekä vertaistukea hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Kotitalouksille järjestettiin yhteiset työpajat lokakuussa 2019 ja kokeilujakso toteutetaan marras-tammikuussa. Tämän jälkeen lasketaan vielä saavutetut päästövähennykset sekä mietitään toimenpiteitä jatkoon.

Kokeilussa on mukana myös yrittäjiä, jotka tarjoavat kestäviä palveluita esim. asumiseen, liikkumiseen ja ruokailuun. Yrittäjiä toivotaan mukaan myös lisää, joten jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä (maarit.virtanen@paijat-hame.fi). Mukana olevat yritykset ovat:

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy
Lahti Energia Oy
Sorttausapu
Sunsampo.com Oy
Seneqo Oy

 

1,5 asteen hankkeen tietosuojaseloste on luettavissa täältä: http://www.paijat-hame.fi/tietosuoja/