Valitse sivu

CECIn viides uutiskirje kokoaa uutiset alueilta sekä summaa partneritapaamisen kuulumiset. Kumppanit kokoontuivat yhteen toista kertaa hankkeen aikana ja jälleennäkeminen oli iloinen. Juttua olisi riittänyt enemmän kuin yhdeksi päiväksi.

Mechelenin kaupungilla riittää kiinnostavia kiertotalouden esimerkkejä, painottuen etenkin yhteiskäyttöön. Pääsimme tutustumaan niihin marraskuun lopulla paikan päällä. Mechelinillä on vahva tahtotila siirtyä kiertotalouteen ja siihen kannustetaan erilaisilla tuilla sekä julkisen ja yksityisen sektorin tiiviillä yhteistyöllä. Kokoonnuimme vanhaan tehdasrakennukseen, mistä on kehittymässä kiertotaloustoimijoiden keskus. Rakennuksesta löytyy tällä hetkellä niin työkalulainaamo, tietokoneiden kunnostustyöpaja kuin kiertotaloustekstiilityöpaja. Tutustuminen Mechelenin hyviin käytänteisiin sai runsaasti kiitosta mukana olleilta hankekumppaneilta ja sidosryhmäläisiltä, eikä suotta. Esittelyt ja keskustelut sekä tiedonvaihto olivat hyvin antoisia ja tervetulleita, etenkin pitkän verkossa käydyn keskustelun sijaan. Lue tarkemmat kuvaukset Mechelin tutustumiskäynnistä ja hyvistä käytänteistä uutiskirjeestä (pdf).

Hanke on julkaissut sarjan artikkeleita (englanniksi) tekstiilien kiertotaloudesta;
1) Asukkaiden osallistuminen tekstiilien kierrätykseen
2) Tekstiilien kestävyydestä – suunnittelusta kierrätykseen
3) Askeleita kohti kestäviä tekstiilejä
4) Tekstiilien kiertotalousliiketoiminnan haasteista

CECIn hyviä käytänteitä on huima määrä – lähes 60, oletko jo tutustunut niihin? Esimerkkejä löytyy kaikista hankemaista; Belgia, Bulgaria, Espanja, Ranska, Tsekki ja Suomi. Voit lukea mm. tavaralainaamoista, muovijätteen muuttamisesta tekstiileiksi, vapaaehtoistyöstä vaatteiden kierrätyksessä, jätteiden vähentämisestä eri tavoin sekä ympäristöneuvontakeskuksesta. Kaikki hyvät käytänteet löydät täältä.

Mitä CECI-hanke tekee?

CECI-hanke pyrkii edistämään asukkaiden osallistumista kiertotalouteen, keskittyen erityisesti jakamistalouden ratkaisuihin. Tavaroiden uudelleenkäyttö, korjaus, entisöinti, uudistaminen ja jakaminen ovat esimerkkejä asukkaiden kiertotaloustoiminnasta. Uusien kulutustottumusten omaksuminen pidentää tuotteiden elinikää, vähentää jätteen syntyä ja luo kysyntää uusille, kestäville palveluille.

CECI somessa: Facebook @europececi, Twitter @EuropeCECI ja Instagram @interregceci.
Lue lisää CECIn nettisivuilta ja CECIn omasta uutiskirjeestä (pdf). Varmista uutiskirjeen saaminen jatkossa ja tilaa se tämän linkin kautta.

Mukavia lukuhetkiä ja hyvää joulunaikaa!

Lisätietoja:
Johanna Snell, projektikoordinaattori, Päijät-Hämeen liitto
johanna.snell(a)paijat-hame.fi