Valitse sivu

CECIn kuudes uutiskirje summaa kevätkauden 2022 tapahtumat ja uutiset – ja niitä riittää. Kuuden kuukauden aikana kumppanit kokoontuivat neljässä eri maassa (Tsekki, Ranska, Espanja, Bulgaria) ja saivat tutustua toden teolla hyviin käytänteisiin.

Alueidenvälisten tapaamisten lisäksi hankekumppanit järjestivät asukkailleen ja muille sidosryhmille kierto- ja jakamistalousaiheisia tilaisuuksia. Lahdessa järjestetty Koko Lahen kiertotalouspäivä kokosi yhteen kiertotaloustoimijoita maatilasta yhdistyksiin ja yrityksiin, sekä asukkaita paikalle reilut 150.

Hankekumppanit ovat viimeistelleet alueellisia toimintasuunnitelmia, joiden tarkoituksena on edistää asukkaiden osallistumista kierto- ja jakamistalouteen. Päijät-Hämeen oma suunnitelma: Kiertotalouden ratkaisuja asukkaille Päijät-Hämeessä koostuu viidestä toimesta eli projektista, jotka ovat toteutettu/toteutuksessa alueella. Lue lisää tästä (PDF).

Mietitkö, miten kiertotalous alueilla ilmentyy? Tutustu 64 CECIn hyvään käytänteeseen, esimerkkejä löytyy kaikista hankemaista; Belgia, Bulgaria, Espanja, Ranska, Tsekki ja Suomi. Uutiskirjeessä ne esitellään jaoteltuina ryhmiin: kestävä liikkuminen (7), uudelleenkäyttökeskukset (2), jakaminen/vuokraaminen (4), koulutus/tietoisuus (8), korjaus (5), jätehuolto (13), asukkaiden osallisuus (13) ja kestävät tekstiili (10). Kaikki hyvät käytänteet löydät täältä.

Mitä CECI-hanke tekee?
CECI-hanke pyrkii edistämään asukkaiden osallistumista kiertotalouteen, keskittyen erityisesti jakamistalouden ratkaisuihin. Tavaroiden uudelleenkäyttö, korjaus, entisöinti, uudistaminen ja jakaminen ovat esimerkkejä asukkaiden kiertotaloustoiminnasta. Uusien kulutustottumusten omaksuminen pidentää tuotteiden elinikää, vähentää jätteen syntyä ja luo kysyntää uusille, kestäville palveluille.

Löydät CECIn Facebookista @europececi, Twitteristä @EuropeCECI ja Instagramista @interregceci.
Lue lisää CECIn nettisivuilta ja uutiskirjeestä (PDF).
Hyviä kesäisiä lukuhetkiä toivoo CECI-tiimi!

Lisätietoja:
Johanna Snell, projektikoordinaattori, johanna.snell(a)paijat-hame.fi