Valitse sivu

Lahden kaupungin väestömäärä ylitti ennakkotiedon mukaisesti yli 121 000 asukkaan, kun koko maakunnan väestömäärä on 204 668 asukasta.

Power BI kuukauden elinvoimamittarit Päijät- ja Kanta-Hämeen maakunnissa ja kunnissa löytyvät tästä linkistä.

Päijät-Hämeen väestö lisääntyi nettomaahanmuuton 97 ja kuntien välisellä muuton 42 vaikutuksesta yhteensä 139 asukkaalla ja väheni syntyvyyttä suuremman kuolleisuuden johdosta 86 asukkaalla.

Työllisyys parani edellisesta kuusta, mutta on heikentynyt vuoden takaisesta

Päijät-Hämeessä oli 11 080 työtöntä työnhakijaa, mikä oli 995 enemmän (+10 %) kuin vuotta aiemmin. Työttömien työnhakijoiden määrä laski 440:llä (-4 %) edelliskuusta. Päijät-Hämeessä työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi vuodentakaisesta kaikissa kunnissa. Työttömyys kasvoi vuodentakaisesta suhteellisesti eniten Sysmässä (+25 %). Päijät-Hämeessä työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli korkein Heinolassa sekä Lahdessa (13,3 %) ja matalin Hollolassa (7,2 %).
Tarkempaa tietoa alueen työllisyyskehityksestä löydät viimeisimmästä työllisyyskatsauksesta. Maakuntakohtaista tietoa löydät työllisyyskatsauksen tilastoliitteistä.

Hämeen ELY-keskuksen alueen trendit toukokuussa
• Kaikkien työnhakijoiden kokonaismäärä kasvoi vuodentakaisesta.
• Työttömiä työnhakijoita oli enemmän kuin vuotta aikaisemmin.
• Kokoaikaisesti lomautettuja oli enemmän kuin viime vuonna.
• Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli enemmän kuin vuosi sitten.
• Uusia avoimia työpaikkoja oli vähemmän kuin edellisvuonna.

Tarkempaa tietoa alueen työllisyyskehityksestä löydät viimeisimmästä Hämeen ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta. Maakuntakohtaista tietoa löydät työllisyyskatsauksen tilastoliitteestä pdf

Suhdannetilanne on heikko ja uusia avoimia työpaikkoja on tavanomaista vähemmän

Kevätkauden 2024 suhdannetilanne oli koko maassa ja Päijät-Hämeessä heikko. Rakentamisen kaikki sektorit ovat alavireisiä, mutta asuntotuotannon pudotus oli suurinta. Rakennusteollisuus RT:n suhdanne-ennusteen mukaan vielä ei ole merkkejä käänteestä. Vientiteollisuus kärsi merkittäviä tappioita kevään lakoista. Tilauskantojen oheneminen teknologiateollisuudessa on jatkunut jo yli vuoden.

Kesäkuun työllisyyskatsaus julkaistaan tiistaina 23.7.2024, mutta maakunnan seuraava katsaus vasta elokuussa käsitellen sekä kesä- ja heinäkuun.

Tilaskuvia toukokuusta Päijät-Hämeen osalta

Lisätietoja

Juha Hertsi
kehittämisjohtaja
044 3719 442
juha.hertsi(a)paijat-hame.fi