Valitse sivu

Päijät-Hämeen liitto kartoittaa tuulivoimatuotantoon soveltuvia uusia alueita koko Päijät-Hämeen alueella. Edellinen selvitys on vuodelta 2012. Sen jälkeen tuulivoimateknologia on kehittynyt ja voimaloiden korkeudet ovat kasvaneet, joten tuulivoimaloille voi löytyä sopivia paikkoja uusilla alueilla.

  • Nyt käynnistyvä selvitys toimii myös seuraavan kokonaismaakuntakaavan taustaselvityksenä. Maakuntakaavalla ohjataan vain mittakaavaltaan seudullisesti merkittävien tuulivoimatuotantoalueiden sijoittumista, pienempien tuulivoimatuotantoaluiden toteuttaminen on mahdollista yleiskaavoituksella, muistuttaa erityisasiantuntija Kaisa Torri.

Maakuntahallitus päätti 7.6., että selvitys hankitaan kilpailutuksen voittaneelta FCG:ltä. Hankkeen kokonaiskustannukseksi on arvioitu 50 000 euroa. Ympäristöministeriö myönsi Päijät-Hämeen liitolle selvitystä varten 35 000 euron erityisavustuksen ja omarahoitusosuudesta (15 000 e) vastaa Päijät-Hämeen liitto.

  • Selvitys käynnistyy kesällä 2021 ja valmistuu kesällä 2022. Tiedotamme selvityksen etenemisestä ja järjestämme myös yleisötilaisuuksia, lupaa Torri.

Lisätietoja

Kaisa Torri
erityisasiantuntija
puh. 040 774 7060
kaisa.torri(at)paijat-hame.fi