Lahden Anttilanmäki on valittu vuoden 2020 Päijät-Hämeen kyläksi

Maaret Monola -

Lahden Anttilanmäki on valittu vuoden 2020 Päijät-Hämeen kyläksi. Tiukan kisan voitto tuli monimuotoisella ja innovatiivisella kylätyöllä urbaanissa ympäristössä.

Päijät-Hämeen Kylät starttasi 2020 vuoden kylän etsinnän alueeltaan etuajassa viime vuonna. Näin vuoden kyläksi kruunattu kylä saa nauttia tittelistä koko vuoden. Valinta tehtiin yhteistyössä Päijät-Hämeen liiton kanssa. Raadissa oli mukana myös kansanedustaja ja paikallismedian edustajia sekä viime vuoden Päijät-Hämeen vuoden kylän Pääsinniemen-Lauhjoen edustaja.

Raadin perusteluissa nousi esiin vahva yhteisöllisyys ja kylätoiminta, joka ei välttämättä ole itsestäänselvyys kaupunginosissa. Upean historiallisen miljöön säilyttäminen oli myös tärkeässä roolissa.

”Anttilanmäki on tehnyt kylätoimintaa näkyväksi urbaanissa toimintaympäristössä. Moni on käynyt siellä tutustumassa ja saanut positiivista kiinnostusta kyliä sekä yhteistoiminnallisuutta kohtaan. Anttilanmäen monet esimerkit toimivat myös maaseutuympäristössä, mutta kirittävät kaupunkien kyliä kehittämisessä eteenpäin.” Perustelee Päijät-Hämeen liiton vs. kehittämisjohtaja Juha Hertsi.

”Anttilanmäki on ajassa mukana ja on valmis tarttumaan uusiin haasteisiin. Vanha kulttuuriympäristö tahdotaan säilyttää, mutta sisältöjä uudistamalla. Anttilanmäen kiertotaloussuunnitelma on kunnianhimoinen ja tulevaisuuden positiivista näkemystä edistävä malli. Anttilanmäki on haluttu kumppani ja tulevaisuuden testikylä.” Hertsi jatkaa.

Päijät-Hämeen Vuoden Kylää juhlitaan ja se palkitaan Kyläkalaasissa. Maakunnan kyläjuhla järjestetään perinteisesti vuoden kylän kanssa yhteistyössä. Pääjärjestäjänä on Päijät-Hämeen Kylät ja mukana on myös Päijät-Hämeen liitto. Kyläkalaasissa muistetaan myös muita maakuntamme aktiivisia kyliä ja kyläaktiiveja. Yleisöäänestyksen kautta valitaan Päijät-Hämeen vuoden kylätapahtuma 2020 ja voittaja julkistetaan Kyläkalaasissa.

Lisätietoa:
Henna Pirkonen, kyläaktivaattori
info@phkylat.fi, 0447124208

Päijät-Hämeen Kylät
Kustaankuja 2, 17200 Vääksy
www.phkylat.fi

Kuva: Lauri Heroja, Anttilanmäki-Kittelän asukasyhdistys ry
Kuva käytettävissä tämän jutun yhteydessä.