Lahden kauppahallista ensimmäinen Local Food kauppapaikka

Maija Väkeväinen -

Lahden Kauppahallissa on myyty lähiruokaa lähes sadan vuoden ajan. Torstaina siellä lanseerattiin Päijät-Hämeen maakunnan lähiruokabrändi.

Asiakkaan on nyt helppo tunnistaa myytävän tuotteen alkuperä. Kaikki Vellamo-tunnuksella merkityt tuotteet ovat paikallisia ja lähellä tuotettuja.

 

Paikallista lähiruokaa – Local food on kaupoille ja kaupan alalle räätälöity brändi. Tuotteen tulee täyttää lähiraaka-aineelle asetetut vaatimukset ja alkuperän tulee olla jäljitettävissä.

Brändin tavoitteena on laadukkaiden paikallisten lähiraaka-aineiden käytön edistäminen. Paikallisuus ja lähellä tuotetut raaka-aineet ja ruoka on nyt suositumpaa kuin koskaan – kuluttajat ovat entistä tietoisempia ruuan alkuperästä. Lisäksi kyse on etiikasta – halutaan nauttia kestävällä tavalla tuotettua ruokaa, sekä tietää, mistä se on peräisin. Päijät-Hämeelle ominaisimpia raaka-aineita ovat mm. vilja, kala, liha, marjat, kasvikset ja sienet. Viljelijöitä, elintarviketuottajia ja jatkojalostajia löytyy maakunnasta runsaasti.

Paikallista lähiruokaa – Local food -yhteistyö on luonteva jatkumo jo vuosia kestäneelle ravintoloiden Vellamomenulle. Yhteistyötä koordinoi Päijät-Hämeen liitto.

Lisätietoja:

Päijät-Hämeen liitto
Eija Säynätmäki, johdon sihteeri
eija.saynatmaki(a)paijat-hame.fi, 044 371 9430

Päijät-Hämeen Keittiömestarit ry
Jukka Turta, keittiömestari
jukka.turta(a)paijatateria.fi, 044 242 5119