Päijät-Hämeen liitto täyttää maakuntajohtajan vakinaisen viran

Maija Väkeväinen -

Nykyinen maakuntajohtaja, filosofian tohtori Laura Leppänen valittiin joulukuussa 2018 kahden vuoden määräaikaiseen virkaan vuoden 2020 loppuun saakka. Sipilän hallituksen suunnitteleman maakuntauudistuksen toteutuessa nykymuotoiset maakunnat olisivat päättyneet vuoden 2020 loppuun mennessä. Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu päättyi kuitenkin vuonna 2019.

Koska maakuntajohtajan rekrytointiprosessi on aikaa vievä, on se aloitettava hyvissä ajoin, joten Päijät-Hämeen liiton maakuntahallitus julisti tänään maakuntajohtajan viran avoimeksi.  Tavoitteena on, että maakuntavaltuusto valitsee maakuntajohtajan kesäkuussa 2020 ja valittava maakuntajohtaja aloittaa 1.1.2021.

  • Maakuntajohtajan tehtävä on maakunnan edunvalvonnan kannalta merkittävä, ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä nykyisen maakuntajohtajan toimintaan tehtävässään, toteaa maakuntahallituksen puheenjohtaja Mika Kari. Työtä ja käynnissä olevia prosesseja on paljon, joten pyrimme viemään rekrytoinnin nopeasti eteenpäin.

 

Maakuntajohtajan virkaan vaaditaan tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä käytännön kokemus maakuntaliiton toimialaan kuuluvissa tehtävissä. Virka on haettavana 10.3.–3.4.2020 Kuntarekryssä.

Lisätietoja:

Mika Kari, maakuntahallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja, puh. 050 398 5601 mika.kari(a)eduskunta.fi