TERVETULOA IITTI -VIHDOINKIN!

Maaret Monola -

Iitin kunta siirtyy vuoden 2021 alusta Kymenlaaksosta Päijät-Hämeeseen. https://www.ess.fi/uutiset/paijathame/art2564737

Päijät-Hämeen liitto ja Iitin kunta ovat jo pitkään odottaneet vahvistusta Iitin siirtymisestä Päijät-Hämeeseen. Päätös saatiin vihdoin, kun Antti Rinteen hallitus päätti tänään valtioneuvoston yleisistunnossa viiden kunnan maakuntavaihdoksesta.

Virallisesti Kymenlaaksoon vielä kuuluva Iitin kunta on jo osittain ollutkin osa Päijät-Hämettä, sillä se kuuluu Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymään sekä Lahti Regioniin ja Ladeciin. Lisäksi se on osallistunut jo vuosien ajan aktiivisesti maakunnan kuntien väliseen yhteistyöhön ja moniin kehittämisryhmiin. Iloiset iittiläiset otetaankin täällä lämpimästi vastaan, kuten maakuntajohtaja ESS:n haastattelussa totesi: Tervetuloa vaikka samantien! https://www.ess.fi/uutiset/paijathame/art2564352

Iitin siirtyminen Päijät-Hämeeseen on jatkumo pitkälle yhteistyölle ja iittiläisille naapurikaupunki Lahti on myös luonteva asiointisuunta, toteaa maakuntahallituksen puheenjohtaja Mika Kari. Maakuntaliitossa olemme valmiit virallistamaan Iitin aseman osana Päijät-Hämettä.

Iitin lisäksi maakuntaa vaihtavat Kuhmoinen Pirkanmaalle, Joroinen Etelä-Savosta Pohjois-Savoon, Heinävesi Etelä-Savosta Pohjois-Karjalaan ja Isokyrö Pohjanmaalta Etelä-Pohjanmaalle.

Lisätietoja

Mika Kari, kansanedustaja, maakuntahallituksen pj., puh. 050 398 5601
Laura Leppänen, maakuntajohtaja, puh. 040 767 4364