3.6.2019 - 4.6.2019

Valtakunnallinen saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari Asikkalassa 3.-4.6.2019

Maaret Monola -

Tervetuloa saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaariin
Paikka: Aurinkovuoren koulu, Asikkalantie 12, Vääksy
Aika: 3.-4.6.2019

Mitkä ovat saariston tulevaisuuden näkymät ja miten niihin pitäisi vaikuttaa? Miten hyödyntää tehokkaammin yhteistyötä ja muiden hyviä kokemuksia? Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari tarjoilee aihepiirin viimeisimmän tiedon, vertaiskokemuksia ja yhdessä oppimista. Seminaarissa kuullaan myös mielenkiintoisia puheenvuoroja saariston ajankohtaisista asioista. Tänä vuonna ohjelmaan on varattu runsaasti aikaa verkostoitumiseen ja ajatusten vaihtoon.

Tapahtumapaikkana toimiva Asikkala pitää huolen siitä, että seminaariohjelmassa saadaan nauttia myös kesäsaariston elämyksistä. Asikkala on perinteisesti tunnettu kahdesta kanavastaan, upeasta jääkauden muovaamasta Pulkkilanharjusta sekä juotavan hyvästä Etelä-Päijänteen vedestä, jota nauttii koko pääkaupunkiseutu. Nykyisin Asikkala profiloituu hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen kuntana, mikä tarkoittaa niin kuntalaisten kuin ympäristön hyvinvoinnista huolehtimista. Hinku-, Ranku-, (=hiili- ja ravinneneutraali) ja Unesco Geopark-ohjelmissa mukana oleva Asikkala haluaakin olla osoitus sellaisesta saaristo-osakunnasta, joka rakentaa kestävän kehityksen maakuntaa ja luo vihreää kaupunkiseutua.

Seminaarin järjestävät saaristoasiain neuvottelukunta, Asikkalan kunta sekä Päijät-Hämeen liitto.

Seminaariin ei ole osallistumismaksua. Seminaarin ruokailut (20 €, 2 x lounas ja kahvit) voit maksaa paikan päällä Asikkalan koulukeskuksessa. Asikkalan kunta tarjoaa illallisen. Seminaarin ohjelma löytyy tästä linkistä.

Yöpyminen ja iltaohjelma ovat Hotelli Tallukassa (www.tallukka.fi). Seminaarin majoittumista varten on varattu hotellista kiintiö 15.5. asti, joten varaathan majoittumisen suoraan hotellista puhelimitse viimeistään maanantaina 15.5. Liitteenä on tarkemmat tiedot hotellihuoneen varaamisesta.

Aurinkovuoren koululta on yhteiskuljetus hotelli Tallukkaan maanantai-iltana sekä tiistaiaamuna.
Ilmoittautuminen: 20.5. mennessä (ilmoittautuminen).