Yhteistyöllä myötätuulta saaristo-, rannikko- ja vesistöalueille

Maija Väkeväinen -

Kesäkuun alussa Asikkalassa järjestettävä maksuton valtakunnallinen tapahtuma tarttuu tulevaisuuden näkymiin. Tule mukaan 3.–4.6.2019!

Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari Asikkalassa tarjoilee aihepiirin viimeisimmän tiedon, vertaiskokemuksia ja yhdessä oppimista. Seminaarissa kuullaan mielenkiintoisia puheenvuoroja saariston ajankohtaisista asioista. Tänä vuonna ohjelmaan on varattu runsaasti aikaa verkostoitumiseen ja ajatusten vaihtoon. Tapahtumapaikkana toimiva Asikkala pitää huolen siitä, että seminaariohjelmassa saadaan nauttia myös kesäsaariston elämyksistä. Tapahtumasta voi löytää ratkaisuja, miten hyödyntää tehokkaammin yhteistyötä ja muiden hyviä kokemuksia.

Hyvän tuulen Asikkala

Asikkala on perinteisesti tunnettu kahdesta kanavastaan, upeasta jääkauden muovaamasta Pulkkilanharjusta sekä juotavan hyvästä Etelä-Päijänteen vedestä, jota nauttii koko pääkaupunkiseutu. Nykyisin Asikkala profiloituu hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen kuntana, mikä tarkoittaa niin kuntalaisten kuin ympäristön hyvinvoinnista huolehtimista. Hinku-, Ranku-, (=hiili- ja ravinneneutraali) ja Unesco Geopark-ohjelmissa mukana oleva Asikkala haluaakin olla osoitus sellaisesta saaristo-osakunnasta, joka rakentaa kestävän kehityksen maakuntaa ja luo vihreää kaupunkiseutua.

Seminaarin järjestävät saaristoasiain neuvottelukunta, Asikkalan kunta sekä Päijät-Hämeen liitto.

Seminaari on maksuton.

Kutsu ja ohjelma

http://www.paijat-hame.fi/wp-content/uploads/2019/04/Kutsu_yhteistyolla_myotatuulta_seminaariin.pdf

Lisätietoja

johtava asiantuntija Elina Auri, maa- ja metsätalousministeriö, p. 0400 744 900,
kehittämispäällikkö Isa Maunula, Asikkalan kunta, p. 044 778 0211