Valitse sivu

CECIn kolmas uutiskirje kertoo miten hankekumppanit ovat selviytyneet erikoisesta kaudesta oppien uusien työkalujen hyödyntämistä kokouksissa, työpajojen toteuttamisessa ja asukkaiden osallistamisessa. Kumppanit ovat etsineet alueiltaan hyviä käytänteitä ja esitelleet niitä toisilleen monille tutuiksi tulleissa etäkokouksissa. Tšekkiläinen kumppani Ostravasta, Moravian-Silesian innovaatiokeskus MSIC, järjesti onnistuneesti kolmannen alueidenvälisen tiedonvaihtotilaisuuden virtuaalisesti.

Kolmas tiedonvaihtotilaisuus järjestettiin marraskuun alussa kolmipäiväisenä. Tilaisuuden kokoavana teemana oli toimintasuunnitelmien kehittäminen alueilla. Päivien aikana kumppanit pääsivät kokeilemaan erilaisia osallistamisen menetelmiä työpajojen merkeissä sekä tutustumaan ryhmätyöskentelyyn sopiviin työkaluihin kuten Miro-yhteistyöalustaan. Kun kumppanit ja sidosryhmäläiset eivät päässeet paikan päälle Ostravaan, kaupunki tuli osallistujien luokse upeiden videoiden myötä. Tutustu kaupunkiin uutiskirjeen sivun 5 linkkien avulla.

Ensimmäinen päivä oli tarkoitettu vain hankekumppaneille ja sisältönä oli hankkeen ajankohtaiset asiat sekä SENSEFICTION menetelmän harjoittelua. Toinen päivä toivotti myös sidosryhmäläiset tervetulleiksi ja teemana oli hyvien käytänteiden jakaminen. Videoiden avulla kaikki osallistujat pääsivät tunnelmaan ja toivoivat, että olisivat olleet paikan päällä Ostravassa. Mechelenin, Aragonin, Moravian-Silesian ja Päijät-Hämeen edustajat kertoivat kiertotalouden esimerkeistä: työkalukirjasto, festivaalitelttojen lainauspalvelu, korjaustyöpajat, ylijäämämateriaalista tehty lelusetti sekä Patinan kierrätyskeskus. Voit tutustua niihin tarkemmin uutiskirjeen sivuilta 9–13. Iltapäivän työpajassa harjoiteltiin Learning café menetelmää ideoimalla uusia tapoja asukkaiden mukaan saamiseksi. Kolmas ja viimeinen päivä lähti käyntiin tutustumalla POHO2030-projektiin, joka pyrkii muuttamaan entisen hiilikaivosalueen kukoistavaksi kestävän elämän alueeksi vuoteen 2030, hienoja esimerkkejä uudesta alusta oli jo nähtävissä. Esitystä seurasi ohjausryhmän kokous sekä keskustelu alueiden kiertotalousstrategioiden tilanteesta ja toimintasuunnitelmien kehittämisestä. Strategiatilanteista voit lukea uutiskirjeen sivuilta 15–19.

Joko olet ehtinyt lukea CECI-tiimin kirjoittamat kolme artikkelia asukkaiden osallistumisesta kiertotalouteen? Nyt on korkea aika, tiivistelmät uutiskirjeen sivulla 20 ja artikkelit kokonaisuudessaan löydät täältä.

Mitä CECI-hanke tekee?
CECI-hanke pyrkii edistämään asukkaiden osallistumista kiertotalouteen, keskittyen erityisesti jakamistalouden ratkaisuihin. Tavaroiden uudelleenkäyttö, korjaus, entisöinti, uudistaminen ja jakaminen ovat esimerkkejä asukkaiden kiertotaloustoiminnasta. Uusien kulutustottumusten omaksuminen pidentää tuotteiden elinikää, vähentää jätteen syntyä ja luo kysyntää uusille, kestäville palveluille.

Löydät CECIn Facebookista @europececi, Twitteristä @EuropeCECI ja Instagramista @interregceci.
Lue lisää CECIn nettisivuilta ja CECIn omasta uutiskirjeestä (pdf) Varmista uutiskirjeen saaminen jatkossa ja tilaa se tämän linkin kautta. Mukavia lukuhetkiä!

Lisätietoja:
Johanna Snell
projektikoordinaattori
johanna.snell(a)paijat-hame.fi