Valitse sivu

Päijät-Hämeessä iloitaan lisätalousarvioesityksestä – valtatien 4 rakentaminen toteutuu vihdoin.

Suomen hallitus esitteli 2.6.2020 neljännen lisätalousarvionsa. Lisätalousarvio sisälsi elvytystoimenpiteitä. Päijät-Hämeen kannalta saatiin hyviä uutisia – lisätalousarvio sisältää yhteysvälin Hartola–Oravakivensalmi parantamisen. Esityksessä yhteysvälin toteuttamiseen osoitetaan 26 miljoonaa euroa. Rahoituksella saadaan parannettua Hartola–Oravakivensalmi -tieyhteys sekä Hartolan taajaman liittymät.

  • Aito tarve, vaikutus Hartolan elinvoimaan ja rakentamista vaille valmis hanke, siinä taustat. Maakuntamme kansanedustajat ovat laajalla rintamalla ahkeroineet rahoituspäätöksen saamiseksi, kiittää maakuntajohtaja Laura Leppänen.

Nelostie kuuluu tieliikenteen korkeimpaan palvelutasoluokkaan, mutta Hartola–Oravakivensalmi väli ei täytä sen vaatimuksia. Tieosuus on yksi Suomen TEN-T-ydinverkon ongelmallisimpia kohteita.

  • Tieyhteys on ollut pullonkaula Päijät-Hämeessä. Päijät-Hämeen kuntien, Keski-Suomen liiton sekä elinkeinoelämän kanssa on tehty tiivistä yhteistyötä edunvalvonnassa, kertoo maakuntahallituksen puheenjohtaja Mika Kari.  Nyt käynnistyvä hanke on tärkeä maakuntamme elinvoiman näkökulmasta. 

Lisätietoja:

Laura Leppänen
maakuntajohtaja
puh. 040 767 4364
laura.leppanen(a)paijat-hame.fi