Valitse sivu

Kuvassa vasemmalta: maakuntahallituksen I varapuheenjohtaja Hannu Rahkonen, maakuntajohtaja Niina Pautola-Mol, Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän edustajat toimitusjohtaja Marina Erhola, henkilöstön edustaja Kati Keränen, hallintojohtaja Veli Penttilä, maakuntahallituksen puheenjohtaja Pekka Komu, maakuntavaltuuston puheenjohtaja Ilkka Viljanen, II varapuheenjohtaja Tuomas Sorsa ja I varapuheenjohtaja Kari Hyytiä.

Päijät-Häme-mitalit on aikaisempina vuosina totuttu jakamaan Vellamon maakuntajuhlassa 3.12. Edellisen vuoden tapaan myös tänä vuonna korona muutti jatkumon ja Vellamon maakuntajuhla siirtyi odottamaan tulevia vuosia.

Päijät-Häme-mitali on tullut vuosien aikana tutuksi monille päijäthämäläisille, niin mitalin saajille kuin suurelle yleisölle. Mitaleja on jaettu jo 57. ansiokkaalle. Vuonna 2021 mitalit jaettiin seuraavasti:

Päijät-Häme-mitali nro 56 myönnettiin autourheilija Valtteri Bottakselle

Perustelut valinnalle

Nastolassa syntynyt maailmanlaajuisesti tunnettu ja menestynyt autourheilija, joka tuo ylpeästi esille päijäthämäläisyyttään. Valtteri Bottas on tehnyt Suomea ja Päijät-Hämettä tunnetuksi ja sille annetaan erityinen arvo maakunnan ulkopuolellakin. Bottas on imagoltaan ja arvomaailmaltaan loistava esikuva lapsille ja nuorille sekä tuleville huippu-urheilijoille.

Bottas järjestää nimeään kantavaa duathlon-tapahtumaa, jolla tuetaan terveysliikuntaa alueellamme. Hän myös sponsoroi Pippon moottoriurheilukeskusta ja siten mahdollistaa alueen moottoriurheiluharrastusta. Bottaksen jatkuvasta sitoutuneisuudesta maakuntaan ja sen ennakkoluulottomaan kehittämiseen kertoo myös hänen osakkuutensa lahtelaisessa Kahiwa Coffee Roasters -kahvipaahtimossa, Vääksyn konepisteessä sekä Lahden Pelicans Oy:ssa.

Bottaksen vuonna 2013 alkanut F1-ura jatkuu edelleen menestyksekkäänä.

Päijät-Häme-mitali nro 57 myönnettiin Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymälle

Perustelut valinnalle

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän henkilöstö on toiminut ansiokkaasti pandemian aikana ja ansaitsee kiitokset meiltä kaikilta päijäthämäläisiltä. Henkilökunta on ollut eturintamassa taistelussa koronaepidemiaa vastaan ja venynyt työssään poikkeuksellisen paljon altistaen itsensä vaaralliselle taudille. Hyvinvointikuntayhtymän asiantuntijat ovat työskennelleet sinnikkäästi ja pitkäjänteisesti Päijät-Hämeen väestön suojelemiseksi pahimmilta koronan aiheuttamilta vahingoilta. Hyvinvointikuntayhtymässä tehdään jatkuvasti työtä sydämellä maakuntamme hyväksi edistäen alueemme aineellista ja henkistä hyvinvointia. Hyvinvointikuntayhtymässä tehdyt toimet pandemian kukistamiseksi näkyvät vahvasti myös maakunnan ulkopuolella. 

Mitalien luovutustilaisuus pidettiin Malskilla juhlakahvitilaisuudessa. Tilaisuuteen osallistuivat Päijät-Hämeen maakuntavaltuuston- ja hallituksen puheenjohtajisto, maakuntajohtaja sekä Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän edustajina toimitusjohtaja Marina Erhola, hallintojohtaja Veli Penttilä sekä henkilöstön edustaja Kati Keränen. Valtteri Bottas oli Saudi-Arabiassa viikonloppuna ajettavan FI-kisan vuoksi estynyt osallistumasta tilaisuuteen.

Tänä vuonna mitalien myöntämisessä painotettiin seuraavia teemoja: päijäthämäläisyys, terveysturvallisuus sekä maakunnan hyvinvointi.

Päijät-Häme-mitali

Päijät-Hämeen maakuntahallitus jakaa vuosittain kaksi Päijät-Häme-mitalia, jonka voi saada päijäthämäläinen henkilö tai yhteisö. Mitalit luovutetaan Vellamon päivänä, perjantaina 3.12.2021. Mitali myönnetään tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta Päijät-Hämeen hyväksi. Ansiokkaaksi toiminnaksi katsotaan

  • yleistä tunnustusta saanut toiminta, joka on poikkeuksellisella tavalla edistänyt maakunnan aineellista tai henkistä hyvinvointia
  • teko, joka päijäthämäläisen suorittamana on tehnyt maakuntaa tunnetuksi ja jolle annetaan erityinen arvo maakunnan ulkopuolellakin
  • poikkeuksellisen mittava panos Päijät-Hämeen liiton luottamushenkilönä, viranhaltijana tai työntekijänä

Aiemmat mitalistit

Päijät-Häme-mitali on myönnetty ansioituneille päijäthämäläisille vuodesta 1997 lähtien. Katso aiemmat mitalistit tästä linkistä.

Lisätietoja:

Pekka Komu, maakuntahallituksen puheenjohtaja, 040 741 3299, pekka.komu@lh.lahti.fi
Niina Pautola-Mol, maakuntajohtaja, 044 077 3010, niina.pautola-mol@paijat-hame.fi