Valitse sivu

Lahti

Lahden uudet maastoliikuntapolut

Päijät-Hämeen liiton ja neljän kunnan yhteisessä hankkeessa tuotettiin merkittyjä polkuja helpottamaan ja kannustamaan luonnossa liikkumista. Polut on tarkoitettu luonnonläheiseen ulkoiluun eri kulkutavoin: ne soveltuvat kävelyyn, polkujuoksuun, maastopyöräilyyn, koirien ulkoiluttamiseen ja luontoretkeilyyn.

Poluilla liikutaan lähellä luontoa ja luonnon olosuhteissa: käyttäjän tulee varautua vuodenajan ja sään vaikutuksiin. Poluilla ei ole valaistusta, jatkuvaa kunnossapitoa tai talvikunnossapitoa, mutta polkuja voi käyttää ympäri vuoden. Talvella maastoliikuntapolut soveltuvat lumitilanteen mukaan joko jalkaisin ja pyörällä tai lumikengillä kuljettaviksi.

Hankkeessa toteutetut uudet polut täydentävät aiemmin merkittyä Salpausselkä Trails –polkuverkostoa.

Poluilla liikutaan luonnon olosuhteissa. Mörripolku on yhdyspolku Lahden ja Hollolan polkuverkostojen välillä.

Alla oleva kartta on ladattavissa .pdf-muodossa >>

Uudet polut täydentävät Salpausselkä Trails -polkuverkostoa. Eri reittejä yhdistelemällä voi luoda omia lenkkivaihtoehtoja.

Alla oleva kartta on ladattavissa .pdf-muodossa >>

Uusi maastoliikuntapolku Riihelän Rinki sijoittuu Hämeenlinnantien eteläpuoliselle Riihelän metsäalueelle. Siltapolun kautta voi yhdistellä erilaisia reittivaihtoehtoja. Mörripolku tuo merkityn reittiyhteyden myös Hollolan kunnan maastoliikuntapoluille.

Kaikkien maastoliikuntapolkujen reittikuvaukset, kartat ja ladattavat gpx-jäljet on koottu Lahden kaupungin verkkosivuille https://www.lahti.fi/vapaa-aika/luonto-ja-aktiviteetit/maastoliikuntapolut/

Seuraa Lahden kaupungin sivuja, sillä tätä hankesivua ei päivitetä enää hankkeen päätyttyä (tammikuu 2022)!

Merkityt polut löytyvät myös Metsähallituksen Retkikartta.fi -palvelusta hakusanoilla ”retkeily”, ”maastopyöräily” tai reitin nimi.

Riihelän Ringillä uudet polkuosuudet kiertävät latupohjat siten, että polkuja voi käyttää myös hiihtokauden aikana.

Riihelän ja Salpausselän polkujen välillä pääsee siirtymään Hämeenlinnantien alikulkujen kautta. Messiläntie ylitetään uuden ulkoilusillan kautta.

Osa hankkeen suunnitelluista polkureiteistä ei ehtinyt toteutua vielä tämän hankkeen aikana. Työ merkittyjen polkujen lisäämiseksi jatkuu hankkeen jälkeen.