Valitse sivu

Päijät-Hämeen Vaikuttajakoulu

Päijät-Hämeen liitto järjestää Vaikuttajakoulun lukuvuoden 2023–2024 aikana. Vaikuttajakoulu on päijäthämäläisille toisen asteen opiskelijoille suunnattu lukuvuoden kestävä koulutus, jossa pääsee verkostoitumaan, oppimaan, pätevöitymään ja rakentamaan ensimmäisiä askelia yhteiskunnallisena vaikuttajana. Vaikuttajakoulussa tutustutaan poliittiseen päätöksentekoon, yhteiskunnallisiin ajankohtaisiin aihealueisiin sekä opitaan vuorovaikutteisten opetussisältöjen johdattelemana yhteiskunnan toiminnasta.

Vaikuttajakouluun valittiin 25 päijäthämäläistä nuorta 45 hakijasta. Tapaamisia järjestetään noin kerran kuukaudessa pääosin iltaisin ja iltapäivisin. Ensimmäinen tapaaminen on 27.9.2023 ja viimeinen teematapaaminen kesäkuussa.

Vaikuttajakoulun toteuttaa Päijät-Hämeen liitto kumppaneina Etelä-Suomen Sanomat ja YLE Lahti. Päijät-Hämeen Vaikuttajakoululle on myönnetty keväälle 2024 Erasmus+ hankeavustusta 60 000 euroa.

Vaikuttajakoulun teemoja

Vaikuttajakoulu koostuu kuukausittaisista tapaamisista, joissa mennään paikan päälle tutustumaan organisaatioiden ja julkisten instituutioiden toimintaan. Kurssin aikana tutustutaan vaikuttaviin päätöksiä tekeviin organisaatioihin, joita on muun muassa eduskunta ja kaupunginvaltuusto. Lisäksi tutustutaan poliittisiin päätöksentekijöihin ja kansanedustajien toimintaan. Yhtenä osa-alueena on kansainvälisyys, joka on merkittävä aihe globalisoituneessa maailmassa. Kansainvälisyyteen tutustutaan Euroopan unionin sekä ulkopolitiikan kautta.

Yhteiskunnassa on kuitenkin paljon muutakin vaikuttamista kuin vain viralliset vaikutuskanavat. Kurssilainen tutustuu journalismiin ja median rooliin vaikuttamisen kentällä. Tämän lisäksi tutustutaan viranhaltijoiden työhön ja julkista valtaa käyttäviin ammattilaisiin ja organisaatioihin. Elinkeinoelämä sekä tiede linkittyvät merkitsevällä tavalla siihen, miten yhteiskunta kehittyy. Elinkeinoelämään liittyvät monet muutkin organisaatiot kuin vain yksityiset yritykset. Eri sektoreiden väleillä koordinoi lukuisia organisaatioita, joiden toimintaan kurssilaiset tutustuvat erilaisten vuorovaikutteisten metodien avulla.

Lisätietoja

Jayla Tammiharju
Päijät-Hämeen Vaikuttajakoulun koordinaattori
044 077 3438
jayla.tammiharju@paijat-hame.fi
Instagram: @phvaikuttajakoulu