Valitse sivu

Kesto:
1.1.2017–31.12.2021

Päätoteuttaja:
LAB-ammattikorkeakoulu

Projektin sivut:
https://www.interregeurope.eu/bioregio/

Rahoittaja:
Interreg Europe

Budjetti:
1,5 M €

Twitter:
#BIOREGIOproject

Päijät-Hämeen liitto on yksi kahdeksasta partnerista BIOREGIO-hankkeessa (Regional circular economy models and best available technologies for biological streams), jota EU:n Interreg Europe -ohjelma rahoittaa. Hankkeen pääpartnerina toimii LAB-ammattikorkeakoulu. BIOREGIOssa jaetaan tietoa koko EU:n alueella ja se keskittyy erityisesti kiertotalouden ratkaisuihin joita sovelletaan biologisiin virtoihin kuten ruokajätteeseen tai yhdyskuntalietteeseen.

Kiertotaloudessa on tunnistettu lähes kolmen miljardin euron liiketoimintapotentiaali Suomelle. Uudet liiketoimintamahdollisuudet edellyttävät kuitenkin kansainvälistä yhteistyötä, jotta tieto suomalaisesta huippuosaamisesta leviää ja voimme oppia muiden alueiden parhaista käytännöistä. Päijät-Hämeen alue on tunnettu edelläkävijä muun muassa kehittyneestä jätehuollosta ja teollisista symbiooseista.

Päijät-Hämeen liitto keskittyy hankkeessa aluekehitystä ohjaavan politiikan ja sen välineiden käytön kehittämiseen sekä kokemusten vaihtoon.

Vuoden 2021 loppuun kestävän BIOREGIO-projektin kautta kiertotalousosaamista jaetaan ja kehitetään osallistujamaiden kesken. Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 1,5 miljoonaa euroa, josta Päijät-Hämeen osuus on noin 0,5 miljoonaa euroa.

BIOREGIO-hankkeen toteutuksen osana laadittu Päijät-Hämeen biokiertotalouden toimintasuunnitelma on tehty yhdessä alueen sidosryhmien kanssa ja toimenpiteiden toteutus tapahtuu pääosin Etelä-Suomen Euroopan aluekehitysrahasto-ohjelman (EAKR) kautta. Toimintasuunnitelma tarkentaa alueen biokiertotalouden tavoitteita sekä konkretisoi Päijät-Hämeen maakuntastrategian ja -ohjelman älykkään erikoistumisen kiertotalouden kärkeä ja tukee myös Lahden kaupunkiseudun kilpailukykystrategiaa.

Projektin partnerit: 

Päijät-Häme, Suomi: LAB-ammattikorkeakoulu, Päijät-Hämeen liitto
Castilla-La Mancha, Espanja: Deputy Regional Ministry of Environment
Central Macedonia, Kreikka: Aristotle University of Thessaloniki, Region of Central Macedonia
Pays de la Loire, Ranska: Association of the Chambers of Agriculture of the Atlantic Area
Nitra, Slovakia: Slovak University of Agriculture in Nitra
Romania: National Research and Development Institute for Chemistry and Petrochemistry

Lisätietoja

Johanna Snell
projektikoordinaattori
puh. 044 077 3637
johanna.snell(a)paijat-hame.fi

Lue lisää BIOREGIO -hankkeen sivuilta ja tälle sivulle kootuista uutisnostoista.