Valitse sivu

CECI

Kesto:
1.8.2019–31.7.2023

Päätoteuttaja:
LAB-ammattikorkeakoulu

Projektin sivut:
https://www.interregeurope.eu/ceci/

Rahoittaja:
Interreg Europe

Budjetti:
1.5 M €

Facebook / Twitter linkki:
@europececi @EuropeCECI

CECI – Citizen involvement in circular economy implementation -hanke parantaa kiertotalousratkaisuja, keskittyen etenkin jakamistalouteen. Sen sisältö on EU:n kiertotalouspaketin tavoitteiden mukainen. Hanke kehittää paikallista, alueellista ja kansallista yhteistyötä sekä tukee alueita kiertotalousstrategioiden ja -ratkaisujen luomisessa, joissa kansalaiset ovat avainasemassa.

Kiertotalous on tunnistettu lähes kolmen miljardin euron liiketoimintapotentiaaliksi Suomessa. Jakamistalous on nouseva globaali trendi tarjoten merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia, jota on mahdollista edistää kansainvälisellä yhteistyöllä.

Päijät-Häme on edistyneen jätehuollon ja teollisten symbioosien edelläkävijä. Päijät-Hämeestä mukana ovat pääpartnerina toimiva LAB-ammattikorkeakoulu ja Päijät-Hämeen liitto. Hankkeen osallistujamaat Suomi, Ranska, Belgia, Espanja, Bulgaria ja Tšekin tasavalta ovat kiinnostuneita vaihtamaan tietoja palveluista ja kansalaisten osallistumisesta kiertotalouteen.

CECIn avulla partnerialueet kehittävät tietoa kansalaisten merkityksestä kiertotaloudessa ja lisäävät asiantuntemustaan uusien ratkaisujen toteuttamisessa. Lisäksi CECI lisää yleistä tietoisuutta, jotta kestävien palveluiden kysyntää saadaan lisättyä. Kulutustottumusten muutokset luovat kiertotalouden liiketoimintamahdollisuuksia, vihreää kasvua ja työpaikkoja.

Päijät-Hämeen liitto keskittyy hankkeessa aluekehitystä ohjaavan strategian ja sen välineiden käytön kehittämiseen sekä kokemusten vaihtoon.

Neljän vuoden mittainen projekti käynnistyi elokuussa 2019, sen kokonaisbudjetti on 1,5 miljoonaa euroa, josta Päijät-Hämeen osuus on lähes 0,5 miljoonaa.

CECI-hankkeessa laadittu Kiertotalouden ratkaisuja asukkaille Päijät-Hämeessä – toimintasuunnitelma (PDF) valmisteltiin alueen sidosryhmien yhteistyöllä ja kirjoitettiin yhdessä LAB-ammattikorkeakoulun ja Päijät-Hämeen liiton toimesta. Toimintasuunnitelma täydentää ja tukee alueen kiertotalouden tiekartan Uudet palvelut teeman tavoitteita.

Koko Lahen Kiertotalouspäivää vietettiin 21.5.2022 Sopenkorven Takoja5 tilassa. Key note -puhujamme, tulevaisuuden asumisen asiantuntija Kimmo Rönkä esitys: Tulevaisuuden asumisen trendit ja ilmiöt – askelmerkit kestävään elämään (PDF).

Lisätietoja

Johanna Snell
projektikoordinaattori
puh. 044 077 3637
johanna.snell(a)paijat-hame.fi

Lisätietoja CECIstä hankkeen sivuilta ja LABin sivuilta sekä tälle sivulle kootuista uutisnostoista.