Valitse sivu

LARS

Kesto:
1.10.2017 – 30.9.2020

Päätoteuttaja:
Pohjanmaan liitto

Projektin sivut:
https://www.lars-project.eu/

Rahoittaja:
Interreg Baltic Sea Region

Budjetti:
1,6 M €


LARS tukee maakunnan älykkään erikoistumisen toteuttamista käytännössä osallistamalla eri toimijat kehittämään yhdessä alueen innovaatioprosesseja.

LARS – Learning Among Regions on Smart Specialisation projektissa tehdään Itämeren alueiden välistä yhteistyötä EU:n tulevaisuuden koheesiopolitiikan alalla. Koheesiopolitiikan tavoite on luoda alueellista kasvua innovaatioiden kautta. Alueille onkin tärkeää olla mukana vaikuttamassa siihen. Älykkään erikoistumisen ideana on uusien innovaatioiden synnyttäminen alueellisten vahvuuksien ja tunnistettujen ydinosaamisten kautta.

Hanketta koordinoi Pohjanmaan liitto tiiviissä tutkimusyhteistyössä Vaasan yliopiston kanssa. Toisena suomalaisena partnerina on Päijät-Hämeen liitto. Muut partnerit ovat Ruotsin Västerbotten, Norjan Innlandet (aik. Oppland), Saksan Hampurin alue sekä Liettua ja Latvia.

Hankkeessa kartoitetaan osallistuvien alueiden innovaatioverkostoja, innovaatiotoiminnan pullonkauloja ja etsitään yritysten, yliopistojen sekä julkisen hallinnon välisen yhteistyön kehittämisen kohteita ja hyviä käytäntöjä.

Lue lisää: LARS Päijät-Hämeessä

Lisätietoja

Riika Kivelä
Projektipäällikkö
puh. 044 3719 454
riika.kivela(a)paijat-hame.fi