Valitse sivu

VAKKU – vankempaa kuntien kulttuuritoimintaa

Hankkeen nimi:
VAKKU – vankempaa kuntien kulttuuritoimintaa

Koordinointi ja toteutus: Päijät-Hämeen liitto

Kesto:
1.10.2023-30.6.2024 

Rahoittajat: Päijät-Hämeen liitto 

Budjetti: n. 50 000 euroa

Hankkeessa vahvistetaan Päijät-Hämeen kuntien kulttuuritoimintaa maakunnallisen yhteistyön kautta. Hankkeessa järjestetään kulttuuripalveluita siten, että ne ovat monistettavissa eri järjestämispaikkoihin tai/ja niiden hankinta on suoritettu keskitetysti. Samalla on mahdollisuus laskea kulttuuripalveluiden yksikkökustannusta, kun yksittäisen konsertin tai esityksen sijaan niitä hankitaan useampia.

Hankkeessa järjestetään kulttuuritapahtumia tai -tilaisuuksia jokaisessa Päijät-Hämeen kunnassa. Kunnat ovat hankkeessa yhteistyökumppanina, mahdollistamassa toimintaa verkostojensa kautta. Tavoitteena on päästä vahvemmilla kuntien yleisillä kulttuuripalveluilla uusille areenoille, kuten kuntakeskusten ulkopuolelle sekä sellaisiin paikkoihin, joissa kulttuuria ei ole ollut aiemmin tarjolla.

Kokonaisuudessa on kyseessä yleisten palveluiden vahvistamisesta. Vahvemmat universaalit, yleiset kulttuuripalvelut voivat lisätä kuntalaisten kokemaa hyvinvointia sekä alueen ja kuntien elinvoimaa. Hanke kehittää kuntien välistä yhteistyötä ja yhteyksia taide- ja kulttuurialan toimijoiden kesken.

Kuntien ollessa hankkeessa kumppanina, hankkeen kokeilut on tarkoitus tehdä siten että ne voivat juurtua suoraan kuntien toimintaan. Hankkeen aikana tuotetaan vähintään 40 erikokoista kulttuuritilaisuutta, joiden kautta tavoitetaan 1000 maakunnan asukasta. Tilaisuuksia tekee sekä hankkeeseen palkattava maakuntataiteilija, että erilaiset ostopalvelut. Itse tapahtumien lisäksi hankkeen lopputuotoksena syntyy uudenlainen toimintamalli tai -malleja Päijät-Hämeen kuntien käyttöön.

Tutustu hankkeen tapahtumiin, maakunnan kulttuuriohjelmaan ja Päijät-Hämeen liiton työhön kulttuurialan kehittämisen parissa.

Lisätietoja:

Joonas Pokkinen
+358 44 077 3466
joonas.pokkinen(at)paijat-hame.fi