Valitse sivu

Rahoitus

Keskeinen keino alueiden kehittämisessä on hankerahoitus. Päijät-Hämeen liiton pääasiallinen rahoituskeino on Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoitus. Vuodelle 2021 on mahdollisesti myös valtion maakuntien liitoille myöntämää omaehtoisen kehittämisen rahoitusta (AKKE). Rahoitusta suunnataan maakuntaohjelman avulla ja rahoituspäätökset tekee maakuntahallitus tai pienemmissä hankkeissa maakuntajohtaja.

Suomen kestävän kasvun ohjelmalla tuetaan hallitusohjelman tavoitteiden mukaisesti ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää kasvua. Varoja ei jaeta maakuntakohtaisesti. Lue lisää ohjelmasta täältä https://vm.fi/kestava-kasvu.

Yleistietoa hankkeiden hakemiseen muista EU-ohjelmista saat täältä https://www.eurahoitusneuvonta.fi/etusivu sekä mm. Interreg-ohjelmista täältä http://www.rakennerahastot.fi/web/eay/etusivu

Kuva aluekehityksen rahoituksen laajasta tilanteesta marraskuussa 2021

EAKR-haku

Kevätkaudella 2022 tammikuussa alkaa uuden ohjelmakauden haut

Viimeisin EAKR-haku päättyi maaliskuun 2021 lopussa. Uuden ohjelmakauden haut aukevat tammikuun loppupuolella.

Päijät-Hämeen liitto arvioi rahoitushakemukset ja maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristö käsittelee ne kevään aikana. Tarkennamme tietoja hausta, kun painotukset on valittu ja hakupäivä on varmistunut. Ohjelmasta ja koulutuksista saa lisätietoja rakennerastot.fi -sivultolta.

Lisätietoja

Petri Veijalainen, erityisasiantuntija, puh. 044 771 9466 petri.veijalainen(a)paijat-hame.fi


Muu rahoitus Päijät-Hämeessä

Yritysrahoitusta myöntää alueella Hämeen ELY-keskus. Vientiä kehittävän Team Finlandin aluekoordinaattori on Matti Nykänen.

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) päätavoite on parantaa työllisyyttä sekä lisätä alueiden kilpailukykyä ja elinvoimaisuutta. Suomen rakennerahasto-ohjelma on nimeltään Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020. Päijät-Häme on osa Etelä-Suomen suuraluetta, ja alueen hakujen teemoja, ajankohtia ja prosesseja koordinoi Etelä-Suomen EAKR-koordinaatioryhmä, jossa kukin alueen maakunta on edustettuna. Kukin maakunta valmistelee ja päättää alueensa rahojen jaosta. Varsinainen juridinen EURA-systeemissä tehtävä päätös tulee kuitenkin Uudenmaan liitosta.

Päijät-Hämeen liitto ei hallinnoi Euroopan Sosiaalirahastoa (ESR), vaan sen varoja haetaan ELY-keskuksen kautta.

Vanhan ohjelmakauden 2007-2013 ESR- ja EAKR-hankkeet löytyvät RR-tietopalvelusta https://www.eura2007.fi/rrtiepa/


Lisätietoja

Riitta Nieminen
kehittämisjohtaja
040 508 6526
riitta.nieminen(a)paijat-hame.fi

Juha Hertsi
aluekehityspäällikkö
044 3719 442
juha.hertsi(a)paijat-hame.fi

Sinisellä taustalla 12 keltaista tähteä ympyrän muodossa. Niiden alla teksti: Euroopan unioni, Euroopan aluekehitysrahasto, Euroopan sosiaalirahasto
Kuvassa teksti: Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020