Valitse sivu

Liikunta ja elämykset

Hyvinvointi, liikunta, matkailu, kulttuuri ja elämykset ja niiden paketointi kiinnostaviksi tuotteiksi nostaa alueen vetovoimaa kiinnostavana asuinpaikkana, matkailukohteena ja yritysympäristönä. Päijät-Hämeen valtteja ovat korkeatasoinen liikunta- ja urheiluosaaminen, vahva osaaminen järjestää isoja urheilu- ja kulttuuritapahtumia sekä puhdas, helposti saavutettava luonto ja vesistöt.

Päijät-Hämeen matkailu- ja tapahtumastrategia antaa suuntaviivat alueen matkailuelinkeinon ja tapahtumatoiminnan kehittämiseksi. Strategian pääteemoja ovat tapahtumat, liike ja puhtaus. Sitä tukee Päijät-Hämeen terveysliikunnan ja sportin strategia. Tavoitteena on vahvistaa matkailuelinkeinoa ja hyvinvointia maakunnassa.

Hyvinvointiin, liikuntaan ja elämyksiin liittyvän TKI-toiminnan keskeisiä vetureita ovat alueen kasvuhakuiset urheiluopistot ja koulutusorganisaatiot sekä järjestöt. Kansainvälistyminen on keskeinen ajuri ja tavoite TKI-toiminnassa sekä kasvua ja uusia työpaikkoja luotaessa.

Päijät-Hämeen Liikunnan, elämysten ja hyvinvoinnin tiekarttaa valmistellaan moniäänisesti eri toimijat osallistaen. Tiekarttatyötä koordinoi LAB Ammattikorkeakoulu ja se valmistuu keväällä 2021.

Lisätietoja

Juha Hertsi
aluekehityspäällikkö
puh. + 358 44 3719 442
juha.hertsi(a)paijat-hame.fi

Riika Kivelä
projektipäällikkö
puh. +358 44 3719 454
riika.kivela(a)paijat-hame.fi