Valitse sivu

Liikunta ja elämykset

Hyvinvointi, liikunta, matkailu, kulttuuri ja elämykset ja niiden paketointi kiinnostaviksi tuotteiksi nostaa alueen vetovoimaa kiinnostavana asuinpaikkana, matkailukohteena ja yritysympäristönä. Päijät-Hämeen valtteja ovat korkeatasoinen liikunta- ja urheiluosaaminen, vahva osaaminen järjestää isoja urheilu- ja kulttuuritapahtumia sekä puhdas, helposti saavutettava luonto ja vesistöt.

Hyvinvointiin, liikuntaan ja elämyksiin liittyvän tutkimus- kehittämis- ja innovaatiotoiminnan keskeisiä vetureita ovat alueen kasvuhakuiset urheiluopistot ja koulutus- ja tutkimusorganisaatiot sekä järjestöt. Kansainvälistyminen on keskeinen ajuri ja tavoite TKI-toiminnassa sekä kasvua ja uusia työpaikkoja luotaessa. Päijät-Hämeen liikunnan ja elämysten kärki ja sen toimijat on hyväksytty mukaan EU:n älykkään erikoistumisen temaattiselle Sportin alustalle, EPSI – The European Platform for Sports Innovation verkostoon ja ClusSport -työryhmään.

Liikunnan, elämysten ja hyvinvoinnin tiekartta

Exercise, experiences and well-being roadmap

Päijät-Hämeen Liikunnan, elämysten ja hyvinvoinnin tiekartta valmisteltiin moniäänisesti eri toimijat osallistaen. Tiekarttatyötä koordinoi LAB-Ammattikorkeakoulu.

Lisätietoja

Harri Kuusela
projektipäällikkö
puh. + 358 44 077 3630
harri.kuusela(a)paijat-hame.fi

Riika Kivelä
projektipäällikkö
puh. +358 44 3719 454
riika.kivela(a)paijat-hame.fi