Valitse sivu

CECIn toinen uutiskirje tutustuttaa sinut alueilla tunnistettuihin hyviin käytänteisiin, sekä kertoo hankekumppaneiden kuulumisia. Hyvien käytänteiden jakaminen edistää kiertotalousratkaisujen leviämistä sekä säästää resursseja. Jakamalla esimerkkejä tilaisuuksien järjestämisistä sekä muista onnistuneista kokeiluista saamme useammat innostumaan ja innostamaan. Kun kokemusta kertyy, uskaltautuu itsekin testaamaan erilaisia kiertotalouden ratkaisuja, kuten kimppakyytejä ja veneen vuokrausta.

Kiertotalous kiinnostaa: webinaareja ja työpajoja

CECI kumppanit ovat järjestäneet tilaisuuksia Korona pandemiasta huolimatta, ja kiinnostus on ollut runsasta. Aiheina on ollut niin tekstiiliteollisuuden kestävyyden tarkastelua kuin osallisuuden kehittämistä kaupungin kiertotaloussuunnitelmaa varten, sekä kiertotalouden perusteita höystettynä kestävä ruoka -teemalla. Hankemaat ovat eri tasolla kiertotaloustoimissa, joten tilaisuuksien sisältökin vaihtelee – vaikka perusajatuksena on asukkaiden osallistuminen kiertotalouteen.

Hyvät käytänteet – kunnostusta ja uudelleen käyttöä, ympäristökasvatusta sekä vapaaehtoistyötä

Uutiskirje esittelee kaksi espanjalaista hyvää käytännettä; kodinkonejätti BSH:n ja sosiaalisen järjestön yhteistyössä tapahtuvan kodinkoneiden korjauksen ja uudelleenmyynnin sekä uuden kasvatuksellisen työkalun ”Erre que erre” (3R reduce, reuse, recycle = vähennä, käytä uudelleen, kierrätä), joka keskittyy kiertotalouteen, jätteiden ehkäisyyn ja ympäristötietoisuuteen.

Ranskalaiset joukolla mukaan – uutiskirje kertoo hämmästyttävän ranskalaisen esimerkin yhteistyön ja osallistumisen voimasta; miten makesense järjestö onnistui osallistamaan 5 000 vapaaehtoista auttamaan Korona pandemian pahimmin koittelevia henkilöitä.

Mitä CECI-hanke tekee?

CECI-hanke pyrkii edistämään asukkaiden osallistumista kiertotalouteen, keskittyen erityisesti jakamistalouden ratkaisuihin. Tavaroiden uudelleenkäyttö, korjaus, entisöinti, uudistaminen ja jakaminen ovat esimerkkejä asukkaiden kiertotaloustoiminnasta. Uusien kulutustottumusten omaksuminen pidentää tuotteiden elinikää, vähentää jätteen syntyä ja luo kysyntää uusille, kestäville palveluille.

CECI on aktiivinen sosiaalisessa mediassa, kanavista on käytössä Facebook, Twitter ja Instagram. Joko seuraat CECIä?

Lue lisää CECIn nettisivuilta ja CECIn omasta uutiskirjeestä ! Varmista uutiskirjeen saaminen jatkossa ja tilaa se tämän linkin kautta. Hyviä lukuhetkiä.

Lisätietoja:
Johanna Snell
projektikoordinaattori
johanna.snell(a)paijat-hame.fi