Valitse sivu

Päijät-Hämeen asukkaita kutsutaan Vaihtoehtoja öljylämmitykselle -tilaisuuksiin, mitkä järjestetään Asikkalassa, Heinolassa, Lahdessa ja Padasjoella marraskuun aikana.

Tilaisuuksien tarkoituksena on toimia tukena energiaremonttia suunnitteleville ja vastata muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Mikä olisi sopiva lämmitysvaihtoehto kiinteistölle, entä mahdollinen tukimuoto? Minkälaiseen taloon pellettilämmitys soveltuisi, minkälaisia tilavaatimuksia sillä on ja mitä se maksaa? Mitä lupia energiaremonttiin tarvitaan ja kehen voi olla yhteydessä?

Ohjelmassa asiantuntijat kertovat öljylämmityksen vaihtamiseen liittyvistä asioista, kuten eri lämmitysvaihtoehdoista ja mahdollisista tukimuodoista. Lisäksi asukkaat voivat esittää kysymyksiä infopisteillä. Pisteillä vastaamassa ovat mm. kunnan rakennusvalvonta ja ympäristönsuojelu, energianeuvoja, pelastuslaitos sekä lämmitysjärjestelmien toimittajia.

Tilaisuuksien osallistujamäärää joudutaan rajaamaan 50 henkilöön/tilaisuus, jotta koronarajoitukset voidaan huomioida. Paikalla noudatetaan koronaohjeistuksia, ja alueen tilannetta seurataan (peruutukset mahdollisia). Tilaisuuksien etäseuranta kotisohvalta on mahdollista.

Tilaisuudet klo 17.30-20.00:
2.11. Heinola
3.11. Padasjoki
11.11. Asikkala
12.11. Lahti Jalkaranta
17.11. Lahti Laune

Tarkemmat ohjelmat ja paikat sekä ilmoittautuminen löytyvät yllä olevista linkeistä, Päijät-Hämeen liiton nettisivujen Tapahtumat-osiosta sekä Facebookista @philmasto

Tilaisuudet ovat osa Ympäristöministeriön rahoittamaa Kestävät vaihtoehdot öljylämmitykselle -hanketta. Mukana on Päijät-Hämeen liiton lisäksi Asikkala, Heinola, Lahti, Padasjoki sekä Päijät-Hämeen pelastuslaitos. Tavoitteena on kannustaa kiinteistönomistajia siirtymään öljylämmityksestä vähähiilisempiin lämmitysmuotoihin. Lue lisää hankkeesta täältä.

Lisätietoja:
Johanna Snell
projektikoordinaattori
johanna.snell(a)paijat-hame.fi