Valitse sivu

Kesäkuussa käynnistyvässä työssä selvitetään autojen ja polkupyörien liityntäpysäköinnin kehittämisen periaatteita ja tarpeita maakunnan kymmenen kunnan alueella. Työssä laaditaan seudun tavoitteiden, suunnitelmien ja liityntäpysäköinnin nykytilanteen pohjalta liityntäpysäköinnin strategiset kehittämisperiaatteet vuoteen 2040, toimenpiteet sekä niiden priorisointi vuoteen 2031 asti.

  • Työn tekeminen on muuttunut, ja työtä tehdään nykyisin toimistoissa, kotona, mökeillä, kahviloissa ja matkoilla. Liityntäpysäköinnin kehittäminen helpottaa työn monipaikkaisuutta ja pendelöintiä Päijät-Hämeessä, toteaa maakuntahallituksen puheenjohtaja Pekka Komu.

Kehittämissuunnitelman laatimisessa hyödynnetään viime vuonna valmistuneessa Kestävät matkaketjut Päijät-Hämeessä -selvityksessä tunnistettuja joukkoliikenteen solmupysäkkejä. Lisäksi Päijät-Hämeen liitto kartoittaa parhaillaan maakunnan liityntäpysäköinnin nykytilaa kaikissa kunnissa. Keskeistä onkin koota yhteen olemassa olevien suunnitelmien ja selvitysten tiedot konkreettiseksi kehittämissuunnitelmaksi.

  • Liityntäpysäköinti mahdollistaa eri kulkutapojen yhdistämisen ja liikkumisen aiempaa kestävämmin. Varsinkin pyörien liityntäpysäköinnin määrässä ja laadussa on paljon parannettavaa Päijät-Hämeessä, korostaa liikenteen erityisasiantuntija Petra Reimi.

Maakuntahallitus valitsi kokouksessaan 6.6.2023 kehittämissuunnitelman tekijäksi WSP:n. Työ valmistuu loppuvuodesta 2023 ja sen kustannus on 39 950 € (alv. 0 %).

Lisätietoja

Petra Reimi
Liikenteen erityisasiantuntija
puh. 044 3719 467
petra.reimi@paijat-hame.fi