Valitse sivu

Päijät-Hämeen maakuntahallitus jakaa vuosittain kaksi Päijät-Häme-mitalia. Toinen mitali jaetaan henkilölle ja toinen yhteisölle. Mitalit luovutetaan maakuntajuhlassa 1.12.2023.

Mitali myönnetään tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta Päijät-Hämeen hyväksi. Ansiokkaaksi toiminnaksi voidaan katsoa mm.

  • Yleistä tunnustusta saanut toiminta, joka on poikkeuksellisella tavalla edistänyt maakunnan aineellista ja henkistä hyvinvointia.
  • Teko, joka päijäthämäläisen suorittamana on tehnyt maakuntaa tunnetuksi ja jolla annetaan erityinen arvo maakunnan ulkopuolellakin.
  • Poikkeuksellisen mittava panos Päijät-Hämeen liiton luottamushenkilönä, viranhaltijana ja työntekijänä.

Jätä ehdotus mitalin saajaksi

Lähetä ehdotus Päijät-Hämeen maakuntahallitukselle viimeistään 29.9.2023

  • sähköisellä lomakkeella: päijät-häme mitali tai
  • sähköpostilla osoitteella: toimisto@paijat-hame.fi

Päijät-Hämeessä on jo 59 Päijät-Häme-mitalistia – ketkä ovat seuraavat?

Päijät-Häme-mitaleita on jaettu vuodesta 1997 lähtien. Ne luovutetaan maakuntajuhlassa, yleensä Vellamon päivänä – joulukuun kolmas päivä. Tänä vuonna maakuntajuhlaa vietetään poikkeuksellisesti jo perjantaina 1.12.2023.

  • Mitalien jako on vuosittaisen maakuntajuhlan kohokohtia. Aiemmin mitalilla on palkittu mm. yrittäjiä, taiteilijoita, urheilijoita, yhdistyksiä, tapahtumia ja päättäjiä. Toiveenamme onkin saada jälleen monipuolisesti ehdotuksia koko maakunnasta. Eri aloilta ansioituneita – niin naisia kuin miehiäkin – sekä yhteisöjä ja erilaisia toimijoita, kertoo maakuntahallituksen puheenjohtaja Pekka Komu.

Katso mitalin saaneet vuosina 1997–2022

Lisätietoja

Pekka Komu
maakuntahallituksen puheenjohtaja
pekka.komu@lh.lahti.fi
puh. 040 7413299