Valitse sivu

Energiailta 16.1.2020 keräsi yli 60 kiinnostunutta kuulemaan ja keskustelemaan ARA:n uusista energia-avustuksista, aurinkosähköstä sekä yleensä energiatehokkuudesta.

ARA:n Kari Lappalainen esitteli energia-avustuksia, joiden kautta on mahdollista saada tukea esim. lämmitysmuodon vaihtoon öljylämmityksestä kestävämpään vaihtoehtoon, lämmöntalteenottoon, lämpöpumppujen hankintaan sekä erilaisiin energiatehokkuutta lisääviin toimenpiteisiin. Avustuksen ydinasia on rakennuksen energiankulutuksen riittävä lasku ja sitä kautta saatava energiansäästö. Energian kulutuksen muutos todennetaan laskelmalla E luvusta ja energiatodistuksella.

Lahti Energian Juhani Palmunen puolestaan kertoi yrityksen tarjoamista aurinkoenergiaratkaisuista sekä hankinnassa huomioitavista asioista. Kuulimme myös yleisiä vinkkejä energiaremontin valmisteluun ja energiatehokkuuden parantamiseen alueelliselta energianeuvojalta Anna-Maria Rauhalalta Rambollista. Energiaillan esityksiin voi tutustua Materiaalipankki-sivulla.

Keskustelu energia- ja ilmastoasioista jatkuu Hiilineutraali Päijät-Häme-tapahtumassa 20.2.2020. Silloin aiheena ovat mm. ajankohtaiset kansalliset ilmastoasiat sekä tehokkaimmat päästövähennyskeinot energiasektorilla ja hankinnoissa.

Energiailta järjestettiin osana ympäristöministeriön rahoittamaa 1,5 asteen kunta-hanketta ja Life-ohjelman tukemaa Canemure-hanketta.

Lisätietoja: Ilmastoasiantuntija Maarit Virtanen, maarit.virtanen@paijat-hame.fi

Ympäristöministeriön logo
Canemure ja Life logot