Valitse sivu

Erityisasiantuntijan toimenkuvaani kuuluu EU:n rakennerahastoasiat sekä muita aluekehitystehtäviä.

Valmistelen avattavia EAKR-hakuja yhdessä muun aluekehitystiimin kanssa. Päijät-Hämeen liitolle tulevat EAKR-rahoitushakemukset kulkevat kauttani, ja olen mukana arvioimassa niiden rahoittamiskelpoisuutta. Sitten kun hankkeelle on myönnetty rahoitus, toimin yhteyshenkilönä hankkeiden ja rahoittajan välillä. Tässä roolissa olen myös hankkeiden ohjausryhmissä rahoittajan edustajana ja käytännössä kuljen siis hankkeiden matkassa hakujen käynnistämisestä projektien päättämistoimiin saakka.

Olen mukana myös muiden rahastojen asioita koskevissa työryhmissä sekä monissa muissa aluekehitykseen kytköksissä olevissa erilaisissa ryhmissä.

Taustani (koulutus, aiemmat työt/työpaikat)

Olen koulutukseltani yhteiskuntatieteiden maisteri (YTM) ja valmistunut Joensuun yliopiston (nykyinen Itä-Suomen yliopisto) maantieteen laitokselta (alue-/yhteiskuntamaantiede) vuonna 2000. Valmistumiseni jälkeen kaikki työni ennen nykyisiä tehtäviäni ovat liittyneet rakennerahastoihin – ensimmäisestä ohjelmakaudesta alkaen. Olen ollut mm. ESR-koordinaattorina Uudellamaalla ja Hämeessä, jolloin työni keskittyi ennen kaikkea työllisyyshankkeisiin sekä EAKR-hankekoordinaattorina Päijät-Hämeessä ja rakennerahastoasiantuntijana Uudellamaalla, jolloin rahoittamamme hankkeet ovat keskittyneet enemmän aluekehitykseen ja pk-yrityksiin.

Harrastan / mistä innostun

Harrastan aktiivisesti ja monipuolisesti liikuntaa koiran kanssa lenkkeilystä ja joukkuelajeista kestävyysurheiluun. Innostun liikkumisen ohella ehkä eniten matkailusta ja hyvästä lukemisesta. Parhaassa tapauksessa yhdistän nämä kaikki, sillä se on loistava tapa tutustua uusiin maihin ja alueisiin.

Parasta työssäni on

Mahdollisuus edesauttaa kotimaakunnan hyvinvoinnin ja osaamisen kasvua mm. tukemalla sitä kenttätyötä mitä hankkeissa tehdään. Myös itsenäiset työtehtävät hyvässä ja osaavassa tiimissä sekä mahdollisuus pitää itsensä ajan hermolla ja oppia koko ajan uutta tuovat työhön mielekkyyttä.

Haluaisin vielä tehdä tai oppia

Kaikkinainen uuden oppiminen, asioiden syvällisempi ymmärtäminen ja maailman eri kulttuurien ja historian tuntemus kiehtovat uskoakseni myös tulevaisuudessa. Laskuvarjolla hyppääminen olisi kova juttu!

Varhainen muistoni Päijät-Hämeestä

Olen Lahden vanhassa synnytyssairaalassa syntynyt paljasjalkainen lahtelainen ja parkunut ensi itkuni Karjalankadun kerrostalon parvekkeella paloautojen säestyksellä. (Joutjärven paloasema oli lähellä). Varhaisimmat muistot maakunnastamme tulevat jo aivan varhaislapsuudesta Mukkulasta. Asuin 2-vuotiaasta 16-vuotiaaksi saakka sodassa haavoittuneen pappani rakentamassa rintamamiestalossa ja sen laajasta maalaismaisesta pihapiiristä löytyi pikkupojalle monenmoista ikimuistoista puuhaa. Iso piha mahdollisti mm. silloisen Englannin liigan ja Argentiinan 1978 (jalkapallon) MM-kisojen pelien uudelleen versioinnit.

Mitkä alueen kunnat liittyvät omaan historiaani?

Päijät-Hämeen kaikki kunnat ovat tuttuja, mutta jos ei kotikaupunkia lasketa, rakkaimpia muistoja on varmaankin Asikkalasta (Vääksy) ja Heinolasta. Vääksyyn tuli pyöräiltyä usein kanavalle ja äidin silloiselle työpaikalle hotelli Tallukkaan. Heinolaan tuli mentyä puistorokkiin juniorina ilman lupaakin.

Tätä ette minusta vielä tiedäkään

Päädyin heti armeijasta vapauduttuani vuosiksi 1992-1998 töihin Ruotsin laivoille. Tarjoiluhommia vakituisena extrana osaksi yliopisto-opintojen kanssa päällekkäin. Virallista työkokemusta kertyi tuolta ajanjaksolta viisi vuotta, joten kyllähän se vähän opintoja hidastutti, mutta opetti myös, mitä on oikea työnteko.

Kiva muisto töistä liitossa

Harrastukset (omat ja poikani) vievät kaiken vapaa-aikani ja ovat minulle erittäin tärkeitä, mutta on täällä liitossakin tapahtunut kaikenlaista hauskaa. Jos pysytään salonkikelpoisella puolella, niin sanotaan nyt vaikka, että olihan esim. eräiden useamman vuoden takaisten pikkujoulujen yhteydessä osunut valinta ”Mr Päijät-Hämeeksi” ainakin sellainen hauska muisto, josta löytyy vielä elävää kuvaakin todisteeksi.

Lempipaikkani Päijät-Hämeessä

Lempipaikkojani Päijät-Hämeessä ovat Lahden ja Hollolan lähimetsät ja rannat. Etenkin kesäisin tulee harrastettua luonnossa liikkumista ja maakuntamatkailua myös muualla maakunnassa.

Ollaan yhteydessä

petri.veijalainen(a)paijat-hame.fi, puh. 044 7719 466