Valitse sivu

Toimin aluesuunnittelussa erityisasiantuntijana asumisen ja elinkeinojen osalta. Suunnitteluvastuuseeni kuuluu keskusverkon, asumisen, vapaa-ajan asumisen, palveluiden, kaupan, matkailun sekä työpaikka- ja teollisuusalueiden maankäyttömuodot maankäytön suunnittelussa.

Taustani

Olen kotoisin Iitistä, sieltä lähdin Kotkaan opiskelemaan lukioon ja samalla pukuompelijaksi. Kotkasta muutin Lahteen opiskelemaan mediatekniikkaa ja näiden opintojen aikana aloitin työt graafisena suunnittelijana. Myöhemmin aloitin ympäristöteknologian yhdyskuntasuunnittelun opinnot ja vuoden opiskeltuani aloitin työt Päijät-Hämeen liitossa. Opiskelin vielä työn ohessa YAMK ympäristötekniikan kestävä kaupunkiympäristö -tutkinnon.

Mistä innostun?

Harrastan pyöräilyä, polkujuoksua, astangajoogaa, mahdollisuuksien mukaan pitkiä ratsastuslenkkejä metsässä, hiihdän talvella, tuunailen vanhoja huonekaluja ja haalin marjoja pakastimet pullolleen. Innostun kodin pienistä pintaremonteista ja puutarhan uudistamisesta sekä matkustamisesta erilaisiin paikkoihin ja kulttuureihin.

Parasta työssäni

Työn tekeminen yhdessä laajan yhteistyösektorin kanssa. Elinkeinoelämä ja asuminen liikenteen ohella vaikuttavat yhteiskunnassa laajasti ja antaa työlle suunnittelussa ja kehittämisessä mielenkiintoisen toimintakentän. Joka päivä oppii jotain uutta  ja sehän on ihan parasta.

Haluaisin vielä tehdä tai oppia

Tanssimaan balettia, tekemään hyviä keittoja ja puhumaan italiaa.

Varhainen muistoni Päijät-Hämeestä

Ne on kyllä Salppurin kisat, siellä oltiin joka talvi ihan pienestä asti. Hirveästi porukkaa ja aina kauhean kylmä. 

Mitkä maakunnan kunnat liittyvät omaan historiaani, ja miten?

Iitissä olen syntynyt ja kasvanut. Iitin kirkonkylä, valittu muuten Suomen kauneimmaksi kirkonkyläksi 1990, ja Radansuu ympäristöineen on uimarantojen kautta kuulunut vahvasti lapsuuden vapaa-ajan viettoon. Myös Hiidenvuori mummolan lähellä on rakas paikka. Vuorellehan kannetaan piano joka kesä musiikkijuhlien aikaan, ja se on yli sata vuotta vanha perinne (1914).

Tätä minusta ette vielä tiedäkään

Olen suunnitellut ja valmistanut hääpukuni ihan itse ja osaan tehdä McDonald’sin hampparit vaikka silmät kiinni.

Lempipaikkani Päijät-Hämeessä

Oma koti Vesivehmaalla.

Vääksyn urheilukeskittymä. Mahtava paikka Aurinkovuoren juurella, jossa upeat ulkoilu- ja hiihtomaastot, jäähalli, urheiluhalli, urheilukenttä sekä uuden Aurinkovuoren koulun monipuoliset liikuntapaikat ulkona ja sisällä. Siellä koko perhe harrastaa.

Hengästyttävän hieno pyöräilyreitti Vesivehmaalta Kalkkisiin ja sieltä Pulkkilanharjun, Asikkalan kirkonkylän ja Vääksyn kanavanseudun kautta takaisin.

Ollaan yhteydessä

tanja.gangso(a)paijat-hame.fi, puh. 044 3719 451