Valitse sivu

Kymmenen eurooppalaista asiantuntijaa perehtyy vertaisarvioinnin merkeissä Päijät-Hämeen innovaatiotoimintaan ja erityisesti älykkään erikoistumisen strategian toimeenpanoon kahden päivän tapahtumassa 17.-18.10.2023. Asiantuntijat saapuvat Lahteen Espanjasta, Hollannista, Slovakiasta, Latviasta, Ranskasta, Britanniasta, Saksasta ja Suomesta.  

Mistä vertaisarvioinnissa on kyse:

https://www.interregeurope.eu/peer-review  (englanninkielinen sivusto)

Innovaatiotoiminta, kansainvälisyys, edunvalvonta ja kuntayhteistyö

Tiistaina 17.10. aamupäivällä maakuntaliiton asiantuntijat yhdessä Ladecin, LUTin ja LAB-ammattikorkeakoulun asiantuntijoiden kanssa esittelevät maakunnan innovaatiotoimintaa, erityisesti liiketoimintaklustereita ja korkeakouluyhteistyötä. 

Toinen teema on kansainvälisyys, edunvalvonta ja kuntayhteistyö. Kerromme toiminnan rakenteista, kunnan ja maakunnan tehtävistä ja rooleista, miten osallistamme ja sitoutamme kunnat maakunnalliseen yhteistyöhön, ja mitkä ovat keskeiset yhteistyömuodot. Kerromme myös älykkään erikoistumisen strategiasta ja innovaatioista edunvalvonnan näkökulmasta. Lisäksi hahmottelemme mitä kestävyys tarkoittaa älykkään erikoistumisen läpileikkaavana teemana, mitä haasteita siinä on, mitä olemme tehneet ja mitä on tekeillä. 

Eurooppalaisten asiantuntijoiden esimerkkejä omilta alueiltaan

Tiistaina 17.10. iltapäivällä arvioijat kertovat päijäthämäläisille älykkään erikoistumisen ja innovaatioekosysteemien esimerkkejä ja hyviä käytänteitä maakunnista ympäri Eurooppaa.  

Asiantuntijoiden arvio ja kehitysehdotukset

Kuulemansa perusteella arvioijat antavat palautteensa ja toimenpide-ehdotuksensa keskiviikkona 18.10. iltapäivällä. Tavoitteena on luoda entistä paremmat edellytykset hyvässä vauhdissa oleville maakunnan kärjille (Sportti, Ruoka & Juoma, Valmistus, Kestävyys) ja edesauttaa monipuolista ja laadukasta innovaatiotoimintaa. Yhdessä maakunnan toimijoiden kanssa asiantuntijaehdotusten perusteella luodaan etenemissuunnitelma, jonka toteutumista seurataan. 

Tilaisuus on osa Päijät-Hämeen älykkään erikoistumisen innovaatioekosysteemi -projektia, jota rahoittaa Päijät-Hämeen liitto. 

Lisätietoja: 

Harri Kuusela  
projektipäällikkö  
+358 44 077 3630  
harri.kuusela(a)paijat-hame.fi