Valitse sivu

Päijät-Hämeessä kokeillaan uusia tapoja tuoda kulttuuria ja taidetta lähelle maakunnan asukkaita. Päijät-Hämeen liitossa aloittaa 16.10. kaksi maakuntataiteilijaa, jotka työskentelevät reilun puolen vuoden ajan tehden erilaisia taidetekoja. Maakuntataiteilijoiden ja kuntien kanssa kokeillaan uusia toimintamalleja, joiden kautta kulttuuritoimintaa on tarkoitus saada uusien yleisöjen saataville.

Laura Mellanen on kontekstitaiteilija ja taidepedagogi sekä taiteen maisteri. Lauralla on kokemusta useista taideperusteisista pedagogisista prosesseista ja yhteisötaideprojekteista ja taideperustaisesta yhteiskehittämisestä. Laura on viimeisimmäksi työskennellyt mm. Lahden visuaalisten taiteiden museon Malvan museopedagogian ja yleisötyön parissa. Sen lisäksi viime vuosina Laura on vetänyt useita yhteisötaiteen projekteja, niin Päijät-Hämeessä kuin maailmalla.

Hannu Kella on monipuolisen uran tehnyt muusikko-säveltäjä-tuottaja ja musiikin maisteri. Hannu on työskennellyt Päijät-Hämeessä mm. Lahden vuoden 2017 hiihdon MM-kisojen taiteellisena johtajana, Hollo ja Martta -festivaalin eri tehtävissä aina digifestivaalin vastaavasta tuottajasta säveltäjään sekä esiintynyt erilaisten kokoonpanojen kanssa niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Hannu on tunnettu myös Tsuumi Sound System -yhtyeen perustajajäsenenä.

  • On mahtavaa päästä työskentelemään yhdessä Hannun ja Lauran sekä meidän kuntien kanssa. Vuoden alussa käynnistynyt yhteinen työ kuntien kulttuuritoiminnan kehittämiseksi Päijät-Hämeessä saa nyt lisävauhtia, kun pääsemme kokeilemaan erilaisia työskentelytapoja ja toimintamalleja aiempaa saavutettavamman kulttuuritoiminnan järjestämiseksi. Vielä en uskalla ennustaa, mitä kaikkea on luvassa, mutta kunhan Laura ja Hannu meillä aloittavat, olen vakuuttunut että uutta on tulossa, kuvailee Päijät-Hämeen kulttuuriverkko -hankkeen projektipäällikkö Joonas Pokkinen.

Kella työskentelee VAKKU -vankempaa kuntien kulttuuritoimintaa -hankkeessa ja Mellanen Päijät-Hämeen kulttuuriverkko – kuntien kulttuuritoiminnan alueellinen kehittämistehtävä Päijät-Hämeessä -hankkeessa. Vaikka rahoitus jakautuu kahdelle eri hankkeelle, työskentelevät he työparina. Esittelemme Lauran ja Hannun sekä toteutettavat kokeilut tarkemmin heidän aloitettua työt Päijät-Hämeen liitossa.

Lisätietoja
Joonas Pokkinen
projektipäällikkö
joonas.pokkinen@paijat-hame.fi
p. 044 077 3466