Valitse sivu

Tammikuun 2024 alusta Kiertotalouden edelläkävijä -hankkeen osa-aikainen projektipäällikkö vaihtui Päijät-Hämeen liitossa. Tehtävää reilun vuoden ajan hoitanut Johanna Snell siirtyi liitossa uusiin hanketehtäviin ja hänen työtään jatkaa Katerina Medkova.

  • Hanke jatkuu tämän vuoden loppuun saakka. Hankkeen avulla pilotoimme myös yhteistyön tiivistämistä Päijät-Hämeen liiton ja LAB-ammattikorkeakoulun kesken, kun Katerina tekee edelleen puolet työajastaan vakinaiselle työnantajalleen projektipäällikkönä EU Interreg Europe CITISYSTEM -biokiertotaloushankkeelle, kertoo kehittämisjohtaja Juha Hertsi Päijät-Hämeen liitosta.

Katerinalla on useita tutkintoja, kansainvälinen työkokemus ja näin hän kertoo itsestään:

Olen syntynyt Ostravassa, Tšekin tasavallassa. Olen asunut Lontoossa ja Brysselissä ja nyt viimeiset 12 vuotta Lahdessa. Pidän ulkoilusta, valokuvaamisesta, marjojen poimimisesta ja sienien keräämisestä sekä matkustamisesta. Lempipaikkani Lahdessa ovat satama ja Linnaistensuo.

Koulutukseni

Vuonna 2001 suoritin tutkinnon Environmental Protection in Metallurgy, VSB Technical University of Ostrava (Tšekin tasavalta).

Valmistuin vuonna 2015 Lahden ammattikorkeakoulusta (LAMK) kansainvälisen liiketoiminnan johtamisen maisteritutkinnosta ja samana vuonna suoritin myös ympäristötekniikan kandidaatin tutkinnon (LAMK). Vuonna 2016 suoritin vielä kaupunkien kestävän kehityksen maisteri tutkinto (LAMK).

Työkokemukseni

Minulla on noin 15 vuotta työkokemusta eri aloilta. Aloitin työurani jätehuollon alalla (Marius Pedersen, Tšekki), sitten muutin pankkisektorille (HSBC, Tšekki), jonka jälkeen työskentelin suomalaisessa ruostumattoman teräksen tuotantoyrityksessä (Outokumpu, Tšekki, Slovakia, Belgia). Kun muutin Suomeen, opiskelin LAB-ammattikorkeakoulussa (silloin LAMK) ja heti sen jälkeen sain töitä sieltä. LABissa olen toiminut projekti- ja viestintäpäällikköinä kansainvälisissä kiertotaloushankkeissa, osaksi yhteistyössä myös Päijät-Hämeen liiton kanssa.

Odotukseni projektipäällikön työlle

Odotan tietenkin projektin tavoitteiden saavuttamista, sekä itselleni uuden oppimista ja uusia kontakteja. Myös syvempää ymmärrystä viranomaisten toimintaan.

EU-tasolla teen tiivistä yhteistyötä CCRI:n jäsenten kanssa ja Suomessa tiettyjen kaupunkien ja alueiden kanssa. Lisäksi yhteistyö paikallisten korkeakoulujen ja yritysten sekä muiden toimijoiden kanssa.

Yhteistyö Päijät-Hämeen liiton edustajien kanssa on ollut aina helppoa, niin ammatillisesti kuin henkilökemioidenkin osalta. Olen siis tutustunut osaan liiton henkilöstöstä jo ennen tätä projektia, ja olenkin innoissani että pääsen mukaan tähän joukkueeseen.

CCRI – Kiertotalouden edelläkävijä -hanke

Hanke toteuttaa EU:n Circular Cities and Regions Initiative (CCRI) kehittämisohjelmaa Päijät-Hämeessä.

Projektipäällikkö vastaa projektin hallinnosta ja tehtävään kuuluu alueellisten, kansallisten ja kansainvälisten verkostojen rakentamista ja yhdistämistä, vihreän siirtymän ohjelman toimeenpanemista, kiertotalouden tietopohjan lisäämistä, uusien projektikumppanuuksien ja projekti ideoiden rakentamista.

Projektin tavoitteena on lisätä Päijät-Hämeen kiertotalousosaamista ja turvata alueen asema kiertotalouden edelläkävijänä. Tämä saavutetaan esimerkiksi tiedonvaihdolla ja tiiviillä yhteistyöllä muiden CCRI:n jäsenten kanssa ja näin voidaan rakentaa uusia kehitysprojekteja.

Lisätietoja hankkeesta

Yhteystiedot

katerina.medkova@paijat-hame.fi puh. 0444938131