Valitse sivu

Kuntien kulttuuritoimintalain kehittämistehtäviin ja kokeiluihin liittyvä haku on avautunut. Lainmukaisella kehittämistehtävällä tuetaan kuntien kulttuuritoiminnan laatua, vaikuttavuutta, henkilöstön osaamista, asukkaiden yhdenvertaisuutta ja kuntien yhteistoimintaa. Haku päättyy 2. syyskuuta.

Toimintaa voidaan rahoittaa alueellisen kehittämistehtävän osalta vuosien 2020-2022 aikana ja valtakunnallisen kehittämistehtävän osalta vuosien 2020-2023 aikana.

Vuonna 2020 haetaan ensisijaisesti alueellisen kehittämistehtävän toteuttajia alueilla, joilla ei vielä toteuteta alueellista kehittämistehtävää. Alueellista kehittämistehtävää toteutetaan tällä hetkellä Etelä-Karjalassa, Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Kymenlaaksossa ja Pohjois-Savossa. Valtakunnallisen kehittämistehtävän haku kohdistuu vuonna 2020 kuntien kulttuuritoiminnan tietoperustan kehittämiseen.

Kokeilut ovat valtakunnallista tai alueellista kehittämistehtävää pienimuotoisempia kuntien kulttuuritoiminnan edistämistä tukevia hankkeita. Kokeilujen tavoitteena on luoda kuntien kulttuuritoiminnan uusia ja innovatiivisia toimintamalleja tai soveltaa muualla jo toteutettuja malleja.

Opetus- ja kulttuuriministeriöllä on käytettävissä avustuksiin yhteensä enintään 1,4 miljoonaa euroa, josta on tarkoitus kohdentaa noin 1,1 miljoonaa euroa valtakunnallisen ja alueellisen kehittämistehtävän toimeenpanoon ja enintään noin 300 000 euroa kokeiluhankkeisiin.

Haku alkaa 7.5.2020 ja päättyy 2.9.2020. Päätökset pyritään tekemään marraskuun 2020 aikana.

Lisätietoja:

Kirsi Kaunisharju
kulttuuriasiainneuvos
02953 30144