Valitse sivu

EuropeanBestDestinations.com matkailusivusto on yhteistyössä Euroopan komission alaisen matkailun EDEN-verkoston (European Destinations of Excellence) kanssa julkaissut jo 13. kerran Euroopan parhaiden matkakohteiden kilpailun.

Lahti ja Lahden seutu on esivalittu 20 kaupungin joukkoon, josta Euroopan paras matkakohde valitaan. Kohteet on valittu niiden matkailutarjonnan sekä erityisesti niiden kestävän kehityksen edistämisen perusteella.

Valitsijoiden mukaan Euroopan ympäristöpääkaupunkina Lahti on osoittanut merkittävää ja pitkäjänteistä sitoutumista kestävään kehitykseen, mikä yhdessä alueen luontoympäristön ja matkailupalveluiden kanssa vaikutti Lahden valintaan. Lahdessa ja Järvi-Suomessa puhdas luonto näkyy niin asukkaiden arjessa kuin matkailijoidenkin palveluissa.

Vastuulliset matkakohteet houkuttelevat ulkoilemaan

Kilpailussa matkakohteet jaotellaan eri teemojen alle. Lahden seutu on parhaiden vastuullisten kohteiden joukossa. Ne houkuttelevat matkailijoita ulkoaktiviteettien pariin kuten pyöräilemään, hiihtämään, uimaan tai patikoimaan. (The best sustainable destinations in Europe for outdoor sports)

Lahden seutu kilpailee myös parhaan luontomatkailukohteen kategoriassa (Best Destinations for Nature Lovers in Europe). Salpausselkä Geoparkin ainutlaatuinen geologinen ympäristö satoine järvineen, harjuineen ja suppineen tarjoaa virkistyskäyttömahdollisuuksia niin alueen asukkaille kuin kotimaisille ja kansainvälisille vieraillekin.

Euroopan laajuinen äänestys käynnissä 20.1.–10.2.2022

Nettiäänestys parhaista matkakohteista on käynnistynyt 20.1.2022. Äänestys päättyy 10.2.2022. Ääniä voi antaa yhden viikossa per IP-osoite. Eniten ääniä saneet kaupungit palkitaan 10.2.2022 Brysselissä järjestettävässä tilaisuudessa.

Äänestys tapahtuu osoitteessa https://www.europeanbestdestinations.com/european-best-destinations-2022 

Kilpailun järjestäjästä:
European Best Destinations is a travel website developed to promote culture and tourism in Europe. In partnership with the participating tourism offices and the EDEN Network they promote a better understanding of the wealth, diversity and quality of European destinations. https://www.europeanbestdestinations.com/about-1/

Lisätietoja:

Lahden seutu – Lahti Region Oy
toimitusjohtaja Raija Forsman, puh. 040 516 2803

Lahden seutu – Lahti Region Oy vastaa seudullisena markkinointi- ja myyntiyhtiönä alueen vetovoiman vahvistamisesta matkailun osalta. Yhtiön toiminnallisia kokonaisuuksia ovat matkailun markkinointi, matkailullisen imagon rakentaminen, matkailupalveluiden myynninedistäminen, myynti ja välittäminen, uusien tapahtumien hankinta yhdessä kuntien kanssa sekä matkailun kehittäminen. Yhtiön toiminta-ajatuksen pohjana ovat Lahden kaupunkiseudun kilpailukykystrategia sekä maakunnallinen matkailu- ja tapahtumastrategia. Lahden seudun aluemarkkinointia tehdään Visit Lahti Lakeland Finland-brändillä sekä alabrändillä Visit Päijänne.

Liitteet: