Valitse sivu

Keskeisten ratahankkeiden edistäminen saa vauhtia perustettavan osakeyhtiön myötä.

Päijät-Hämeelle tärkeiden ratahankkeiden edistäminen saa vauhtia perustettavan osakeyhtiön myötä. Hankeyhtiö Suomi-rata parantaa pääratayhteyttä. Hankkeeseen kuuluu Lentoradan rakentaminen sekä Lentoasema–Tampere -ratakäytävän kehittäminen. Yhtiön perustaminen on askel oikeaan suuntaan, vaikka rakentamiseen on vielä matkaa.

• Päärata on meille tärkeä hanke. Asian edistämiseksi on tehty hyvää yhteistyötä yli puolue- ja kuntarajojen. Arvostan asian etenemiseen johtanutta päätöksentekoa, toteaa maakuntahallituksen puheenjohtaja Mika Kari. Päijäthämäläisten yhteinen edunvalvontatyö näyttää tuottavan tulosta, sillä talouspoliittinen ministerivaliokunta puolsi liikenne- ja viestintäministeriön esitystä raideliikenneinvestointien edistämiseksi perustettavasta osakeyhtiöstä, jatkaa Kari.
• Suomen tärkeimmät raideliikennehankkeet etenevät. Tämä on osoitus hankkeiden tärkeysjärjestyksestä, iloitsee maakuntajohtaja Laura Leppänen.
Suora yhteys Päijät-Hämeestä lentoaseman kautta Helsingin keskustaan edistää toteutuessaan koko maakunnan lisäksi myös itäisen Suomen yhteyksiä lentoasemalle. Lisäksi parannettu päärata mahdollistaa nopeammat poikittaiset yhteydet Tampereelle.
• Paremmilla ratayhteyksillä ja uudemmalla kalustolla junamatkustus on entistä houkuttelevampaa, kertoo maakuntahallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt.

Hankeyhtiön enemmistöomistus säilyy valtiolla ja rahoitukseen sitoutumista edellytetään radan vaikutusalueen kaupungeilta sekä myös muilta hankkeesta hyötyviltä julkisilta yhteisöiltä.
• On tärkeää laajentaa Suomi-radan rahoituspohjaa, jotta hankkeen nopeampi eteneminen on mahdollista, Rostedt toteaa. Hanke vahvistaa maakunnan asumisen ja elinkeinoelämän edellytyksiä.

Liikenne- ja viestintäministeriön tiedote 1.2.2019

Lisätietoja
Laura Leppänen
maakuntajohtaja
puh. 040 767 4364
laura.leppanen(a)paijat-hame.fi