Valitse sivu

Maakunvaltuusto kokoontui kesäkokoukseen Iittiin Yli-Kaitalan lomakylään, jossa se hyväksyi vuoden 2021 tilinpäätöksen ja myönsi tilivelvollisille vastuuvapauden.

Valtuuston jäsenen vaihtuminen

Lahden kaupunki on nimennyt maakuntavaltuustoon Juha Tapiolan tilalle uuden jäsenen. Varsinaiseksi valtuuston jäseneksi siirtyy Jouni Kaikkonen ja varajäseneksi Minerva Kastehelmi.

Lähes 100 rahoitettua EU-hanketta

Kehittämisjohtaja Juha Hertsi esitteli maakuntavaltuustolle rahoituskauden 2014–2020 tilannetta. Kausi jatkui vuoteen 2022 ja sen aikana on rahoitettu 96 EAKR-hanketta. Syksyllä 2022 on tulossa vielä yksi vanhan kauden haku, kun puolen miljoonan euron React-EU -rahoitus avataan. Todennäköistä on, että 100 hankkeen raja rikkoutuu syksyllä.

Uuden ohjelmakauden EAKR-haussa on käytettävissä 3,6 miljoonaa euroa. Haku päättyi viime viikolla ja Päijät-Hämeen liittoon tuli 31 hakemusta. Lisäksi Lahden ekosysteemisopimuksen hakuun jätettiin 20 hakemusta. 

Kokouksessa keskusteltiin myös alueen omaehtoisesta AKKE-rahoituksesta ja kuntien hankkeistamisen resursseista. 

Päijät-Hämeen tavoitteet uuteen hallitusohjelmaan

Edunvalvontajohtaja Antti Kalliomaa esitteli liiton tavoitteet uuteen hallitusohjelmaan. Hän totesi, että Päijät-Häme on elinvoimainen ja uudistuva kasvun maakunta, josta löytyy maan parasta ympäristöalan koulutusta ja tutkimusta sekä monipuolista ja modernia teollisuutta. Koko maakunnan yhteisellä edunvalvonnalla vahvistamme näitä kärkiä ja rakennamme pohjaa positiiviselle kehitykselle. Myös saavutettavuuden parantaminen ja uusien kasvualojen vahvistaminen ovat meille keskeisiä hallitusohjelmatavoitteita.

Lue lisää: Päijät-Hämeen liiton tavoitteet uuteen hallitusohjelmaan (pdf)

Lisätietoja

hallintojohtaja Jari Paakkunainen, jari.paakkunainen(a)paijat-hame.fi, 044 3719 455
kehittämisjohtaja Juha Hertsi, juha.hertsi(a)paijat-hame.fi, 044 3719 442
edunvalvontajohtaja Antti Kalliomaa, (a)paijat-hame.fi, 040 5477 157