Valitse sivu

Onko bussilla matkustaminen jäänyt vielä tuntemattomaksi, mutta kiinnostaisi tutustua? Hae mukaan kokeiluun ja ota joukkoliikenne haltuun!

Lahden seudun liikenne (LSL) tarjoaa marraskuussa mahdollisuuden tutustua joukkoliikenteeseen maksutta. Kokeilussa uusilla asiakkailla on mahdollisuus matkustaa LSL:n linjoilla ilmaiseksi 30 päivän ajan. Kokeilijat saavat käyttöönsä Waltti-kortin, jolla matkustaminen on helppoa ja sujuvaa.

  • Etätyösuosituksen päättyessä on hyvä paikka kokeilla erilaisia kulkutapoja esimerkiksi töihin kulkemiseen. Tämän kampanjan tavoitteena on houkutella bussin kyytiin erityisesti uusia asiakkaita ja antaa mahdollisuus kokeilla, sopisiko joukkoliikenne kulkumuodoksi omilla matkoilla, kannustaa joukkoliikennepäällikkö Katja Suhonen Lahden kaupungilta.

Kokeilussa ovat mukana kunnat, joihin Lahden seudun liikenteen reitit kulkevat eli Asikkala, Heinola, Hollola, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä. Lippuja on tarjolla rajoitettu määrä ja mukaan voi hakea 19.10.2021 asti. Lisätietoja ja tarkemmat ohjeet löydät osoitteesta www.lsl.fi/kokeile.

  • Hanke kytkeytyy mukavasti Lahden ympäristöpääkaupunkivuoteen. Kestävien kulkutapojen edistämisessä painopiste on vahvasti sekä liikkumisen ilmastovaikutuksissa että aktiivisten liikkumistapojen vaikutuksessa ihmisten hyvinvointiin. Kestävien kulkutapojen edistäminen on hankkeen myötä tavoittanut koko maakunnan, kertoo hankkeen projektipäällikkö Pilvi Lehtonen Sitowise Oy:stä.

Päijät-Hämeessä on käynnissä hanke, jossa kehitetään keinoja ja tapoja kannustaa kuntalaisia valitsemaan arjen matkoillaan kestäviä liikkumistapoja, kuten kävelyä, pyöräilyä, joukkoliikennettä tai kimppakyytejä. Hankkeessa keskitytään varsinkin asenteisiin ja liikkumistottumuksiin vaikuttamiseen erilaisin viestinnän, kasvatuksen ja palveluiden organisoinnin keinoin. Hanke on saanut Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin myöntämää liikkumisen ohjauksen valtionavustusta.

  • Kestävien kulkutapojen pariin houkutellaan porkkanalla, ei kepillä. Tämä LSL:n kokeilu koskee useampaa kuntaa ja lisäksi kaikissa Päijät-Hämeen kunnissa on tänä vuonna ideoitu omaa kokeilua. Tavoitteena on, että tällaisesta kannustamisesta esimerkiksi joukkoliikenteen käyttöön tulisi säännöllistä toimintaa kunnissa, kuvaa hanketta suunnittelupäällikkö Jaana Martikainen Päijät-Hämeen liitosta.

Hanke on osa maakunnallista liikennejärjestelmätyötä ja se toteutetaan Päijät-Hämeen liiton, Uudenmaan ELY-keskuksen sekä Päijät-Hämeen kuntien yhteistyönä. Sitowise Oy vastaa työn käytännön toteutuksesta.

Aiempi uutinen hankkeesta https://paijat-hame.fi/liikkumisen-ohjauksen-toiminta-kayntiin-paijat-hameessa/

Lisätietoja

Katja Suhonen, joukkoliikennepäällikkö, Lahden kaupunki, p. 044 416 4658, katja.suhonen(at)lahti.fi

Pilvi Lehtonen, projektipäällikkö, Sitowise Oy, p. 040 193 56 40, pilvi.lehtonen(at)sitowise.com

Jaana Martikainen, suunnittelupäällikkö, Päijät-Hämeen liitto, p. 044 371 9467, jaana.martikainen(at)paijat-hame.fi