Valitse sivu

Päijät-Hämeen liiton uuteen edunvalvontajohtajan tehtävään valittiin Lahden kaupungin yhteysjohtaja Mari Kuparinen. Hänellä on kansallisesti ja kansainvälisesti monipuoliset ja toimivat verkostot ja hän on myös vahva EU-asioiden ja -rahoituksen osaaja. Hän toimi yli kuuden vuoden ajan (vuosina 2007–2013) ohjelmajohtajana Etelä-Suomen EU-toimistossa Päijät-Hämeen liitossa, josta hän jatkoi Uudenmaan liiton ohjelmajohtajaksi ja myöhemmin elinkeinopäälliköksi.  Lahden kaupungin yhteysjohtajana Kuparinen on ollut lokakuusta 2016 lähtien.

Kuparinen aloittaa edunvalvontajohtajana heti pääsiäisen jälkeen 6.4.2021.

Päijät-Hämeen liitossa ja alueen kunnissa on jo pitkään kaivattu lisäresurssia alueen edunvalvontaan.

  • Tämä on tärkeä työtehtävä ja tekemistä on paljon. Kuparisen osaaminen vahvistaa maakuntamme edunvalvontaa – ja se on enemmän kuin tarpeen, toteaa maakuntajohtaja Laura Leppänen.

Mari Kuparinen kertoo odottavansa innolla uutta tehtävää, jossa monet asiat ja ihmiset ovatkin hänelle ennestään tuttuja, mutta varmasti luvassa on myös uutta näkökulmaa.

  • Odotan jo yhteistyötä niin maakunnallisella, valtakunnallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Tiedän että tärkeitä asioita on paljon. Oman taustanikin vuoksi Suomen kestävän kasvun ohjelman ja EU:n elvytysrahoituksen valmistelu ja toimeenpanon käynnistäminen on tarkassa seurannassa ja siihen varmasti tartun myös uudessa työssä heti kevään aikana, Mari Kuparinen valottaa tulevaa työtään.

Lisätietoja

Laura Leppänen
maakuntajohtaja
puh. 040 767 4364
laura.leppanen(a)paijat-hame.fi