Valitse sivu

Täyssähkö- ja hybridiautot yleistyvät. Viime vuonna henkilöautojen ensirekisteröinneistä lähes kolmannes oli ladattavia autoja. Motiva selvittää nyt kyselyllä, miten latauspisteiden rakentamiseen suhtaudutaan lahtelaisissa taloyhtiöissä. Kevään ja alkukesän aikana taloyhtiöille järjestetään myös neuvontaa latauspisterakentamisesta.

Latauspisteiden rakentaminen edellyttää hyvää suunnittelua sekä kiinteistön sähköjärjestelmän kunnon tarkastelua ennen kuin päästään valitsemaan latauspisteiden määrää ja toimittajaa. Aloitteentekijänä hankkeessa voi toimia yhtä hyvin taloyhtiön hallitus tai isännöitsijä kuin sähköauton hankintaa harkitseva osakaskin. Päätöksenteko ja rakentamisen kustannusten jakautuminen voivat vaihdella taloyhtiöittäin huomattavastikin. Tämän takia taloyhtiön hallituksia kannustetaan selvittämään hyvissä ajoin latauspisteiden suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvä marssijärjestys ennen asian viemistä yhtiökokoukseen.

Maksutonta neuvontaa taloyhtiöille Lahdessa

Valtion kestävän kehityksen yritys Motiva pilotoi maksutonta latauspisteneuvontaa Lahden kaupungin alueella toimiville taloyhtiöille vuoden 2022 aikana. Hanke käynnistyy kyselyllä, johon toivotaan runsaasti vastauksia lahtelaisten taloyhtiöiden hallituksilta, osakkailta ja asukkailta sekä isännöitsijöiltä. Kyselyllä selvitetään lahtelaisten asenteita latauspisterakentamiseen sekä eri toimijoiden tietotarpeita.

Ensimmäiset neuvontatilaisuudet järjestetään jo maaliskuussa. Perustietoa latauspisterakentamisesta ja avustuksista saa webinaarissa, joka järjestetään keskiviikkona 9.3. klo 17. Neuvontaklinikka lahtelaisille taloyhtiöille ja isännöitsijöille järjestetään keskiviikkona 23.3. klo 17, tapahtumapaikka vahvistuu myöhemmin. Tilaisuuksiin voi jo ilmoittautua sekä lähettää kysymyksiä ennakkoon asiantuntijoiden vastattavaksi.

Hankkeen yhteistyökumppaneina ovat Päijät-Hämeen Kiinteistöliitto, Päijät-Hämeen alueellinen energianeuvonta, Päijät-Hämeen liitto, Oomi Energia ja Lahden seudulle perustettu valtakunnallisesti merkittävä sähköisen liikenteen klusteri, joka yhdistää yrityksiä, tutkimusta ja koulutusta edistämään puhtaan teknologian kehittämistä ja kaupallistamista.

Motivan ja alueellisten energianeuvojien työtä rahoittaa Energiavirasto. Liikenteen sähköistyminen on yksi keskeinen ratkaisu, kun etsitään ratkaisuja liikenteen ja liikkumisen ilmastovaikutusten pienentämiseen. 

Lisätietoja: Motiva Oy, Milja Aarni ja Jaakko Ketomäki, etunimi.sukunimi@motiva.fi

Linkki kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/FB79A868345064BA

Ilmoittautuminen tapahtumiin: www.motiva.fi/tapahtumat

  • Webinaari 9.3.
  • Neuvontaklinikka 23.3.