Valitse sivu

Päijät-Hämeen maakuntahallitus myöntää vuosittain kaksi Päijät-Häme-mitalia tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta maakunnan hyväksi. Mitalin voi saada päijäthämäläinen henkilö tai yhteisö. Vuoden 2023 mitalit jaetaan Päijät-Hämeen maakuntajuhlassa perjantaina 1.12.2023. Mitalin saajia arvioitaessa teemoina korostuivat tänä vuonna esimerkillisyys ja edelläkävijyys sekä laaja-alainen yhteistyö.

Mitali nro 60: Pelastusjohtaja Jari Hyvärinen

Pelastusjohtaja Jari Hyvärinen on toiminut Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen pelastusjohtajana vuodesta 2004 alkaen. Hyvärinen on johtanut ja kehittänyt maakunnallista pelastustoimea erittäin ansiokkaasti ja johdonmukaisella tavalla. Pelastustoimi on siirtynyt Päijät-Hämeen liiton alaisuudesta hyvinvointialueelle 1.1.2023 ja nyt on oikea paikka ja aika palkita pelastusjohtaja Hyvärinen palveluksistaan Päijät-Hämeen maakunnan hyväksi.

Hyvärinen on ollut avainasemassa alueellisen pelastustoimen rakentamisessa alusta alkaen ja häntä on kehuttu erinomaiseksi johtajaksi henkilöstönsä keskuudessa. Hyvärisen henkilökohtaiset ominaisuudet ovat vaikuttaneet merkittävästi hänen menestymiseen työssään: hän on helposti lähestyttävä, aina kohtelias ja ystävällinen, lisäksi hän on yhteistyökykyinen ja vie tehtävänsä aina maaliin. Hänen myönteinen ja kannustava suhtautumisensa palokuntanuorten toimintaan ja sopimuspalokuntatoimintaan on ollut esimerkillistä.

Valtakunnallisella tasolla Jari Hyvärinen on toiminut pelastusjohtajien puheenjohtajana, ollut mukana palosuojelurahaston hallituksessa ja pelastuslaitosten kumppanuusverkostossa ja -hallituksessa. Hänen työnsä Päijät-Hämeessä on saanut kiitosta myös maakunnan ulkopuolelta, kuvastuen kommentissa: ”Helppo ja hyvähän teidän on siellä Päijät-Hämeessä toimia, kun teillä on Hyvärinen pelastusjohtajana”.

Mitali nro 61: Koulutuskeskus Salpaus              

Päijät-Häme-mitalin numero 61 on myönnetty Koulutuskeskus Salpaukselle, tunnustuksena sen pitkäjänteisestä työstä toisen asteen koulutuksen toteuttajana Päijät-Hämeessä. Salpaus on luonut merkittäviä yhteistyösuhteita alueen johtavien yritysten kanssa ja tarjoaa innovatiivisia opetusmenetelmiä ja -tiloja, mikä on edesauttanut paitsi opiskelijoiden työelämävalmiuksien myös alueen elinkeinoelämän kehittymistä.

Koulutuskeskus Salpaus on erityisen tunnettu sen innovatiivisista opetusmenetelmistä ja -tiloista, kuten metallialojen ainutlaatuisista opetustiloista, mikä tekee Salpauksesta paitsi oppilaitoksen, myös yritysten ja opiskelijoiden kohtaamispaikan. Sen toiminta ei rajoitu pelkästään alueelliseen koulutukseen, vaan se tarjoaa myös etäopetusta ja erikoisalojen, kuten sirkusalan ja kultasepän koulutusta, jotka houkuttelevat opiskelijoita myös alueen ulkopuolelta. Salpauksen toiminta käsittää myös maahanmuuttajien koulutuksen ja kansainvälisyystoiminnan sekä erityisryhmien koulutuksen.

Salpaus on tunnustettu myös sen työnantajamaineesta sekä hyvin ja kestävästi johdetusta organisaatiosta, joka joustavasti mukautuu ajan vaatimuksiin. Koulutuskeskus Salpauksen panos maakunnan osaamisen kehittämisessä, innovatiivisuudessa ja yhteistyökyvyssä tekee siitä ansaitun Päijät-Häme-mitalin saajan, edustaen päijäthämäläistä koulutusosaamista parhaimmillaan.

Mitalit jaetaan vuosittain maakuntajuhlassa

Mitaleita on jaettu vuosittain vuodesta 1997 lähtien. Ensimmäisten vuosien aikana valinta tehtiin maakuntahallituksen työryhmän esityksestä, mutta viime vuosina ehdotuksia on voinut jättää jokainen. 

Tänä vuonna ehdotuksia mitalin saajiksi sai jättää syyskuun puoliväliin saakka, jonka jälkeen mitalitoimikunta valmisteli ehdotuksensa esitysten pohjalta maakuntahallitukselle.

Katso mitalin saaneet vuosina 1997–2022

Lisätietoja:

Pekka Komu
maakuntahallituksen puheenjohtaja
pekka.komu@lh.lahti.fi
puh. 040 7413299