Valitse sivu

EU:n Circular Cities and Regions Initiative (CCRI) on alueille ja kaupungeille suunnattu kehittämisohjelma. 

Yli sadan hakijan joukosta valittiin 37 CCRI:n pilotti- (p) ja seuraaja-aluetta (s). Valitut alueet ja kaupungit kattavat 18 maata: 13 Länsi-Euroopassa, 11 Pohjois-Euroopassa, 9 Etelä-Euroopassa ja 4 Itä- ja Keski-Euroopassa. 24 aluetta edustaa suuria tai erittäin suuria maakuntia tai kaupunkeja ja 13 pienempiä alueita. 

Suomesta ohjelmaan valittiin Päijät-Hämeen (s) lisäksi Uusimaa (p), Pirkanmaa (p) ja Jyväskylän kaupunki (s). 

Maakuntajohtaja Niina Pautola-Mol on tyytyväinen maakunnan strategian mukaisesta kansainvälistymisen kehityksestä.  Tämä on kerrassaan loistava uutinen ja jatkoa maakuntamme edistykselliselle kasvu- ja kehitystarinalle.  

Kehittämisjohtaja Juha Hertsi kuvaa tulevaa työtä: “Valitut alueet tekevät tiivistä yhteistyötä CCRI:n toimiston ja toistensa kanssa johtaakseen Euroopan kiertotalouden muutosta. Toteuttamiseen voi saada rahoitusta mm. Horisontti Eurooppa -ohjelmasta, mutta myös kumppanuuksia saattaa tulla OECD:n ja Euroopan Investointipankin ohjelma- ja rahoitustyön kautta. Tämä on iso asia Lahden kaupungin, muiden kuntien ja myös yritysten kuten Salpakierron kannalta olla mukana parhaiden kanssa kehityksen kärjessä. Tämä tukee myös Lahden EU:n 100 mission ilmastotyötä.” 

Lahti ja Päijät-Häme ovat mukana myös kansallisessa Kiertotaloutta edistävän vapaaehtoisen green deal -sitoumuksen valmistelussa, johon osallistuu 80 kansallista toimijaa. 

Lisätietoja CCRI:n verkkosivuilta https://circular-cities-and-regions.eu/ 

Lisätietoja:

Juha Hertsi
kehittämisjohtaja
+358 44 3719 442
juha.hertsi(a)paijat-hame.fi

Riika Kivelä
Aluekehityspäällikkö
puh. +358 44 3719 454
riika.kivela(a)paijat-hame.fi