Valitse sivu

Suomi on kiertotalouden aloitteiden johtava maa ja on näyttävästi esillä Maailman kiertotalousfoorumissa (World Circular Economy Forum, WCEF) huhtikuussa.

Sitran toteuttama foorumi houkuttelee päättäjiä, asiantuntijoita ja sijoittajia ympäri maailmaa tutustumaan uusiin kiertotalouden innovaatioihin ja yhteistyömalleihin. Esillä ovat myös Päijät-Hämeen parhaat ratkaisut. Foorumi järjestetään 15.–18. huhtikuuta 2024 Brysselissä ja sitä voi seurata myös verkon välityksellä.

Kiertotalouden kumppanuudet yksityisten ja julkisten toimijoiden välillä – Työkaluja kiertotalousmurrokseen

Suomen sessio 17. huhtikuuta keskittyy julkisen sekä yksityisen sektorin kiertotaloutta tukeviin kumppanuuksiin. Helsinki-Uusimaa Circular Valleyn järjestämässä sessiossa jaetaan onnistuneita malleja innovaatioekosysteemeistä ja kumppanuuksista, jotka edistävät skaalautuvia kiertotalouden ratkaisuja.

Suomalaiset kaupungit ja kehitysyhtiöt ovat avainasemassa edistäen alueellista liiketoimintayhteistyötä. Sessiossa kuullaan esimerkkejä kiertotalouden ratkaisuista ja yhteistyöstä eri alueilta ja yrityksistä.

  • Meillä on ilo esitellä Carbonaiden pilottilaitos Lahden seudulta, joka esittelee käytännön kokemuksia onnistuneesta julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöstä. He keskustelevat siitä, miten yhteistyö tukee teollista symbioosia ja korostaa hiilidioksidin hyödyntämistä ja varastointia betonielementtiteollisuudessa, kertoo kehittämisjohtaja Juha Hertsi.

Osallistuminen kiihdyttämösessioon on mahdollista niin paikan päällä Brysselissä kuin etänäkin. Suomen ohjelmaosuus järjestetään keskiviikkona 17. huhtikuuta Keski-Euroopan aikaa klo 14.45–16.00, Suomen aikaa klo 15.45–17.00.

Suomen messuosasto kutsuu tutustumaan innovaatioihin ja yhteistyöhön

Maailman Kiertotalouden Foorumin 2024 näyttelyssä globaalit kiertotalouden ratkaisut ovat keskipisteessä. Suomi esittelee innovaatioitaan omalla osastollaan teemalla ”Paikalliset ratkaisut syntyvät täällä”. Vierailijat voivat tutustua liiketoimintaratkaisuihin, julkisen sektorin rooleihin, innovaatioekosysteemeihin ja materiaalivallankumoukseen.

Kiertotalousinnovaatioitaan messuosastolla esittelevät Aircohol, Borealis, Carbofex, Carbonaide, Emmy, Lounais-Suomen Jätehuolto, Make a BIM, Niimaar, Rester, Twice, Verte ja Wastewise Group.

  • Lämpimästi tervetuloa osastollemme kuulemaan suomalaisista kiertotalouden ratkaisuista ja keskustelemaan yhteistyömahdollisuuksista sekä tapaamaan edustajiamme Päijät-Hämeen alueelta. Mukana ovat myös hienot yrityksemme Aircohol ja Carbonaide,” iloitsee Päijät-Hämeen liiton aluekehityspäällikkö Riika Kivelä.

Suomen messuosaston ja kiihdyttämösession ohjelma on suunniteltu yhteistyössä Ulkoministeriön, Ympäristöministeriön, Työ- ja elinkeinoministeriön, Business Finlandin, Teknologian tutkimuskeskus VTT:n, kehitysyhtiö Posintran, Hämeen, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen liittojen sekä Business Tampereen, Kiertotalous Pirkanmaan, Turun Ammattikorkeakoulun, Turun kaupungin ja Paimion kaupungin kanssa.

Lisätietoja:

Katerina Medkova, projektipäällikkö, +358 44 493 8131, katerina.medkova@paijat-hame.fi

Riika Kivelä, aluekehityspäällikkö, +358 44 371 9454, riika.kivela@paijat-hame.fi

Juha Hertsi, kehittämisjohtaja, +358 44 371 9442, juha.hertsi@paijat-hame.fi