Valitse sivu

Terhi Ahava on Päijät-Hämeen liiton uusi työntekijä ja työskentelee ilmastosuunnitelmien parissa projektikoordinaattorina. Ilmastosuunnitelmia tehdään seitsemään eri päijäthämäläiseen kuntaan: Asikkalaan, Hartolaan, Hollolaan, Iittiin, Kärkölään ja Sysmään. Terhin mukaan työssä parasta onkin yhteistyö.

  • Meillä on monen tasoista yhteistyötä kokoonpanoihin niin kuntien suuntaan kuin muihinkin toimijoihin. Teemme myös ristikkäisarviointia Etelä-Karjalan liiton kanssa, jossa on myös kuntien ilmastosuunnitelmat tekeillä, toteaa Terhi.

Innokkaasti työhönsä suhtautuva Terhi toteaa, että ilmastonmuutoksen hillintä liittyy tavalla tai toisella kaikkeen. Tämän vuoksi hän kokee työn haasteellisimmaksi osaksi työn rajaamisen itsessään.

  • On osattava myös rajata ja jättää joitain hyviäkin juttuja tekemättä, mutta ehkä niiden vuoro on sitten tulevaisuudessa ja uusissa hankkeissa, kertoo Terhi.

Terhin Päijät-Hämeen suosikkipaikka sijaitsee Asikkalassa

Vapaa-ajalla Terhi harrastaa esimerkiksi kylätoimintaa ja liikuntaa. Lukeminen ja käsityöt ovat myös Terhille rakkaita harrastuksia mutta ruuhkavuosien pyörityksessä niille ei tahdo juuri löytyä aikaa.

Asikkalassa sijaitseva Terhin koti on hänen suosikkipaikkansa Päijät-Hämeessä. Terhi kuitenkin osaa nimetä itselleen mieluisia paikkoja ympäri maakuntaa. Näihin kuuluu esimerkiksi Asikkalan Pasolanvuori, Hollolan pirunpesä ja Lahden Pikku-Vesijärvi.

  • Ja toki myös Karisman kauppakeskus, päättää Terhi hymyillen.

Lisätietoja

Terhi Ahava
projektikoordinaattori
+358 44 770 7314
terhi.ahava(@)paijat-hame.fi
Kuntien ilmastosuunnitelmat -hanke